Fotbal: Szukala a semnat pentru Steaua

Fotbalistul Lukasz Szukala. (Juergen Schwarz / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
17.08.2012

Fundaşului central Lukasz Szukala, de la Petrolul Ploieşti, a semnat joi un contract cu clubul de fotbal Steaua Bucureşti, la care va purta tricoul cu numărul 4, anunţă site-ul oficial al grupării din Ghencea.

"Am fost onorat de propunerea Stelei, fiindcă este cel mai mare club din România şi consider că este normal pentru orice jucător din acest campionat să-şi dorească să ajungă la o echipă de asemenea rang. Mă bucur foarte mult ca m-am transferat aici şi sper să fac o treabă foarte bună", a declarat Szukala pentru site-ul Stelei.

Fundaşul îşi propune câştigarea campionatului, "un obiectiv specific pentru cel mai galonat club din România. De asemenea, m-aş bucura să câştig Cupa României şi să avem evoluţii excelente în Europa League. Să joci în cupele europene este un lucru extraordinar pentru orice fotbalist".

Szukala a menţionată că se cunoaşte cu antrenorul Reghecampf încă din Germania şi a contat mult că va lucra cu el: "Este foarte important ca antrenorul să creadă în tine şi să îţi acorde încredere, fiindcă în acest fel poţi avea evoluţii satisfăcătoare şi poţi face performanţă. Şi când am fost la Universitatea Cluj am primit credit din partea antrenorului de acolo şi, după numai o jumătate de an, am ajuns să fiu căpitanul echipei".

Szukala consideră că "sprijinul fanilor este esenţial pentru o echipă de top precum Steaua, aşa că era normal să îmi doresc să evoluez în faţa acestor oameni deosebiţi".

Lukasz Szukala s-a născut la Gdansk, în Polonia, în data de 24 mai 1984. La vârsta de 6 ani a emigrat în Germania cu familia sa şi a început fotbalul la TuS Fortuna Saarburg. Până la 16 ani, fundaşul central de 1,95 metri a mai activat la SV Trassem şi Eintracht Trier, după care şi-a încheiat junioratul în Franţa, la Metz. A revenit în Germania la vârsta de 20 de ani, unde a evoluat pentru TSV Munchen 1860 şi Alemannia Aachen, la ultima fiind coechipier cu Laurenţiu Reghecampf. În 2010 s-a transferat la Gloria Bistriţa, unde a fost antrenat de către Reghecampf, pentru ca, după numai un an în Liga I să fie achiziţionat de către Universitatea Cluj. În vara acestui an a părăsit Clujul pentru Petrolul Ploieşti. Lukasz deţine atât cetăţenie poloneză, cât şi germană şi a fost convocat, în trecut, la echipele de tineret ale Poloniei.

Tot joi, Steaua i-a reziliat contractul atacantului Florin Costea şi i-a împrumutat pe fundaşul lateral Valeriu Lupu (21 de ani) şi pe mijlocaşul dreapta Ionuţ Năstăsie (20 de ani) la Universitatea Cluj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor