Halterofilul Răzvan Martin - La olimpiadă ar trebui să meargă numai cine merită

Răzvan Constantin Martin, 31 iulie 2012 la Londra (Quinn Rooney / Getty Images)
Epoch Times România
16.08.2012

Medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, halterofilul Răzvan Martin se arată îngrijorat de viitoarele perfomanţe olimpice ale României şi spune că în astfel de competiţii ar trebui să meargă "numai cine merită".

Răzvan Martin a fost întrebat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul CSM Bistriţa, unde este legitimat, despre speranţele româneşti la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 şi a răspuns că, din păcate, nu are cine să vină "din spate".

"Nu cred că o să fie mai bine. Cred că o să fie mai puţini sportivi şi mai puţine medalii, pentru că nu vine nimic din spate - la sportivi mă refer. În trecut nu este nimic, se retrag patru, rămânem cu nimic. O medalie? Merg o sută de sportivi - cum vi se pare? Normal? La olimpiadă ar trebui să meargă numai cine merită, cine poate", a spus medaliatul olimpic.

Răzvan Martin a mărturisit că abia după ce a luat medalia de bronz la Londra şi-a dat seama de performanţa pe care a realizat-o.

"Înseamnă foarte mult (medalia - n.r.), mi-am dorit-o dintotdeauna. De aceea am fost şi la Beijing în 2008, prima dată, să văd, să ştiu ce mă aşteaptă la Londra în 2012. Acum, că am luat-o, cred că am realizat şi eu ce performanţă mare am făcut. Sper ca în continuare să fie şi mai mare", a mai spus Martin.

Întrebat dacă va accepta eventuale oferte de la cluburi mai importante din ţară, de a se muta în Capitală, Răzvan Martin a răspuns că nu va pleca de la Bistriţa.

Răzvan Martin a primit joi "Trofeul de excelenţă", alături de antrenorul său Mugur Saranciuc, din partea Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud. De asemenea, primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a anunţat intenţia instituţiei pe care o conduce de a-i oferi lui Răzvan un apartament, iar Consiliul Judeţean îi va înmâna de asemenea un premiu în valoare de 5.000 de euro.

La conferinţa de presă de joi au participat şi ceilalţi sportivi legitimaţi la CSM Bistriţa care au participat la Jocurile Olimpice de la Londra - Adrian Crişan, locul 5 la tenis de masă, şi gimnaştii Marius Berbecar şi Cristian Băţagă, care au obţinut locul 10 cu echipa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor