Fotbal: Steaua, ultima echipă calificată în semifinalele Cupei României-Timişoreana
alte articole
Steaua Bucureşti s-a calificat în semifinalele Cupei României-Timişoreana la fotbal, după ce a învins-o pe CS Universitatea Craiova cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, în sferturile de finală, în ultimul meci disputat pe stadionul ''Ion Oblemenco'', arenă care va fi demolată.
Unicul gol a fost marcat de Raul Rusescu (69 — penalty), după un duel între portarul Bălgrădean şi Râpă.
Steaua a controlat prima repriză şi a ratat ocazii mari de gol prin Stanciu (33, 37), când Bălgrădean a avut intervenţii providenţiale. Latovlevici (40) a trimis un şut de la distanţă, mingea a fost bâlbâită de Bălgrădean, dar Rusescu a reluat slab în braţele portarului. Gazdele au avut o situaţie notabilă prin ex-stelistul Brandan (42), care a trimis balonul cu capul în braţele lui Cojocaru.
CS Universitatea a dominat debutul reprizei secunde, a irosit o mare situaţie, prin Thaer Bawab (59), după care uşor-uşor s-a stins.
După ce Steaua a deschis scorul din penalty, prin Rusescu (69), gazdele au mai avut două oportunităţi până la final, dar Frăsinescu (71) şi Mateiu (82) nu au nimerit poarta cu capul. Campioana a avut o situaţie importantă, prin Prepeliţă (80), care a tras de la distanţă, dar pe lângă ţintă.
Meciul s-a jucat cu casa închisă, circa 25.000 de spectatori fiind prezenţi la ultimul meci găzduit de stadionul ''Ion Oblemenco''.
Meciul a fost precedat de un foc de artificii, Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, a interpretat imnul Ştiinţei, ''Cântec pentru Oltenia'', iar lovitura de start a fost dată Ilie Balaci, un fost mare jucător al echipei din Bănie, care a asistat la meci alături de alte nume de legendă ale Universităţii, Teodor Pilcă, Constantin Bâtlan, Ion Niţă, Marian Popescu, Adrian Popescu, Nicolae Ungureanu, Nicolae Negrilă, Gheorghiţă Geolgău, etc.
Construit şi dat în folosinţă în 1967, stadionul din Craiova, numit iniţial "Central", a preluat din 1996 numele unuia dintre cei mari fotbalişti din istoria Universităţii Craiova, Ion Oblemenco. Construcţia noului stadion ultramodern va costa peste 55 de milioane de euro, arena urmând să fie gata peste aproximativ doi ani, după cum au anunţat autorităţile din Craiova. Primul meci de pe ''Central'' a fost amicalul România — Polonia 2-2, în data de 29 octombrie 1967. Pe 5 noiembrie 1967, Universitatea Craiova debuta pe stadionul Central, cu un 4-0 cu ASA Târgu Mureş.
CS Universitatea a pierdut primul meci cu cuplul Cârţu — Săndoi pe banca tehnică, după 12 partide fără eşec (10 în campionat, două în Cupa României).
În semifinale s-au mai calificat CFR Cluj, Universitatea Cluj şi Petrolul Ploieşti.
CS Universitatea Craiova — Steaua Bucureşti 0-1 (0-0), Stadion ''Ion Oblemenco'' — Craiova
A marcat: Raul Rusescu (69 — penalty).
Craiova, Stadion ''Ion Oblemenco'': 25.000 spectatori
Cupa României-Timişoreana — sferturi de finală
Au evoluat echipele:
CS Universitatea: Cristian Bălgrădean — Ionuţ Târnăcop, Silviu Izvoranu, Cosmin Frăsinescu, Bogdan Vătăjelu — Alexandru Mateiu, Madson (Andrei Sin, 83), Pablo Brandan (căpitan) — Alexandru Băluţă (Andrei Herghelegiu, 46), Thaer Bawab, Viorel Ferfelea (Adrian Cârstea, 74). Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.
Rezerve neutilizate: Bojan Brac — Kay, Gabriel Velcovici, Andrei Ivan.
Steaua: Valentin Cojocaru — Cornel Râpă, Srgian Luchin, Paul Papp, Iasmin Latovlevici — Andrei Prepeliţă (căpitan), Nicandro Breeveld, Ionuţ Neagu (Lucian Sânmărtean, 63), Alin Toşca (Alex Chipciu, 46) — Nicolae Stanciu, Raul Rusescu (Adrian Popa, 79). Antrenor: Constantin Gâlcă.
Rezerve neutilizate: Giedrius Arlauskis — Lukasz Szukala, Gabi Matei, Robert Vîlceanu.
Arbitru: Alexandru Tudor (Bucureşti); arbitri asistenţi: Mircea Orbuleţ (Bucureşti), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca); arbitru de rezervă: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea)
Observatori: Corneliu Fecioru (Bucureşti) — CCA, Octavian Goga (Braşov) — FRF
Cartonaşe galbene: Breeveld (30), Cojocaru (84), Sânmărtean (89), Latovlevici (90 1).