Fotbal: Europa League - Manchester City, amendată cu 30.000 euro pentru revenirea cu întârziere de la vestiare

(YURI CORTEZ / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
12.04.2012

Echipa engleză de fotbal Manchester City a primit o amendă de 30.000 euro din partea UEFA pentru că a revenit cu întârziere pe gazon, cu ocazia meciului împotriva portughezilor de la Sporting Lisabona, din prima secundă a optimilor de finală ale competiţiei Europa League.

Startul reprizei secunde a jocului respectiv, disputat în data de 8 martie, pe stadionul Jose Alvalade din Lisabona, a fost întârziat din cauza jucătorilor lui Manchester City, care au depăşit cu aproximativ un minut timpul petrecut la vestiare.

Meciul s-a încheiat cu victoria lui Sporting (1-0), lusitanii calificându-se apoi în sferturi după ce au pierdut la limită meciul retur (2-3), graţie golurilor marcate în deplasare.

Conducătorul grupului de luptă împotriva rasismului în fotbalul englez şi-a manifestat nemulţumirea faţă de faptul că amenda pe care au primit-o cei de la City este mai mare decât cea pe care UEFA i-a aplicat-o lui FC Porto (20.000 euro) pentru scandările rasiste ale fanilor săi, la adresa jucătorilor de culoare de la Manchester City, cu ocazia meciului disputat în luna februarie, tot în Europa League.

Herman Ouseley, preşedintele "Kick It Out", consideră că, prin această amendă, UEFA "pare să fie în contradicţie cu puternicul mesaj împotriva rasismului" pe care ar trebui să îl promoveze înaintea apropiatului turneu final al Campionatului European din Ucraina şi Polonia, unde sunt aşteptate manifestări ale grupărilor de extremă dreaptă din Europa de Est.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor