Fotbal - EURO 2012: "O victorie indubitabil meritată", afirmă selecţionerul Germaniei

Selecţionerul Germaniei, Joachim Loew. (PATRIK STOLLARZ / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
23.06.2012

Selecţionerul Germaniei, Joachim Loew, şi-a felicitat echipa pentru victoria "indubitabil meritată" în faţa Greciei (scor 4-2), vineri seara la Gdansk, în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2012.

"Este o performanţă excelentă a echipei noastre, de a atinge pentru a patra oară la rând sferturile de finală (ale unei competiţii internaţionale). Am reuşit o serie de 15 victorii consecutive. Avem cea mai tânără echipă de la acest turneu, iar ea are un potenţial enorm. Victoria noastră din această seară este indubitabil meritată. Grecia a reuşit să înscrie două goluri, având o singură ocazie. Am fost foarte buni în pregătirea acţiunilor şi ne-am creat multe ocazii. A trebuit să ne păstrăm calmul. În anumite momente, am pierdut trei sau patru mingi foarte uşor, însă am dominat clar jocul", a declarat Loew la conferinţa de presă organizată la finalul partidei de la Gdansk.

Întrebat de ce a renunţat la trei dintre titularii folosiţi în mecurile anterioare, selecţionerul german a explicat: "Nu eram deloc nemulţumit de jucători, după 3 victorii în primul tur, împotriva unor adversari precum Portugalia, Olanda şi Danemarca. Însă era momentul potrivit pentru a face schimbări. Mi-am spus că, dacă grecii s-au pregătit bine, ne-au studiat cu atenţie jocul şi, pentru a-i surprinde, trebuia să aduc un suflu nou, iar totul a decurs aşa cum trebuie. Reus şi Schurrle au jucat foarte bine. Klose a marcat, Schurrle de asemenea, deci sunt cu adevărat mulţumit de cei trei jucători".

Joachim Loew consideră că, în acest moment, toate echipele rămase în cursă sunt favorite la cucerirea trofeului. "Toate au un excelent nivel şi se ştie că un detaliu poate decide un meci. Toate sunt mari naţiuni, cu mare experienţă în competiţiile internaţionale, deci este imposibil să le ierarhizezi".

În penultimul act al EURO 2012, Germania va întâlni câştigătoarea sfertului de finală dintre Anglia şi Italia, programat duminică seara la Kiev.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor