Fotbal - EURO 2012: Angela Merkel crede că Germania a făcut "un meci formidabil" în faţa Greciei

Cancelarul german, Angela Merkel. (FABRICE COFFRINI / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
23.06.2012

Cancelarul german Angela Merkel consideră că reprezentativa ţării sale a reuşit "un meci formidabil" în faţa Greciei, vineri seara la Gdansk (Polonia), în sferturile de finală ale EURO 2012.

Doamna Merkel, care a fost prezentă în tribune la acest joc, a recunoscut că a "tremurat puţin la început", deoarece "este mereu incitant" să asişti la acest gen de partide, după cum a declarat la finalul meciului.

"Însă am avut apoi impresia că am dominat. A fost un meci formidabil", a adăugat cancelarul.

"Felicitări, continuaţi la fel ca până acum", a mai spus Angela Merkel, îndemn adresat jucătorilor selecţionerului Joachim Loew, care urmează să întâlnească joi, în semifinale, câştigătoarea confruntării dintre Anglia şi Italia.

În ciuda climatului tensionat existent între cele două ţări, din cauza atitudinii riguroase a Germaniei faţă de Grecia, ţară confruntată cu o gravă criză provocată de uriaşa sa datorie publică, suporterii celor două selecţionate, prezenţi în tribunele arenei din Gdansk, s-au arătat suficient de decenţi.

Jucătorii celor două formaţii au afirmat, înaintea partidei, că se vor concentra doar asupra aspectului sportiv al întâlnirii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor