Fotbal - EURO 2012: Presa germană jubilează după calificarea Mannschaft în semifinale

(Joern Pollex/Bongarts/Getty Images)
Epoch Times România
23.06.2012

Presa germană on-line jubila, sâmbătă, după victoria categoria a selecţionatei naţionale de fotbal împotriva Greciei (4-2), în sferturile de finală ale EURO 2012, considerând că Mannschaft este "de neoprit".

"Nimeni nu ne poate opri!", scrie Bild pe prima pagină a site-ului său internet, adăugând în subtitlu: "Şi, mai ales, nu englezii sau italienii", dintre care se vor alege următorii adversari ai germanilor, în semifinala programată joi la Varşovia.

Cotidianul popular atribuie cea mai mare notă lui Mesut Ozil, care "şi-a arătat, în sfârşit, clasa mondială", fiind "implicat în construcţia tuturor golurilor germane".

"Germania distruge fortăreaţa greacă", precizează la rândul său Kicker.de. Site-ul sportiv de referinţă afirmă că această a 15-a victorie consecutivă în 15 meciuri pentru selecţionata lui Joachim Loew reprezintă "un record mondial".

Site-ul sportivo-ironic 11Freunde (11prieteni) titrează, cu evidente aluzii politice, "În sfârşit, EURO fără Grecia!", un titlu asemănător publicând şi Tagesspigel: "Germania scoate Grecia din EURO".

Bild adaugă la rândul său că Angela Merkel, cancelarul german, se poate bucura de "falimentul sportiv al grecilor".

Foarte seriosul Frankfurter Allegemeine Zeitung salută "pariul îndrăzneţ" al lui Joachim Loew, care i-a lăsat pe banca de rezerve pe Podoski, Muller şi Gomez, pentru a-i alinia pe tinerii Reus (23 ani) şi Schurrle (21 ani), precum şi pe mai puţin tânărul Klose (34 ani).

"Rotaţia germană încoronată de succes: selecţionerul Loew a dat dovadă de curaj, aşa cum nu a mai făcut de mult timp, şi a fost recompensat", relevă site-ul cotidianului dedicat lumii afacerilor.

Germania se află acum la doar două meciuri de cucerirera titlului continental, obiectivul anunţat încă de la debutul acestui turneu găzduit de Polonia şi Ucraina, a cărui finală se va disputa pe 1 iulie, la Kiev.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor