Fostul ministru Dan Şova, urmărit penal într-un nou dosar de corupţie

Nu a trecut nici măcar o săptămână şi DNA a mai deschis un dosar penal pe numele senatorului PSD Dan Şova.
Dan Şova
Dan Şova (Epoch Times România)

Procurorii DNA îl acuză pe Dan Şova, la data faptelor reprezentant al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii", de săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine pentru altul un folos necuvenit.

Alături de Şova au fost inculpaţi şi directorul general al CET Govora, Mihai Bălan, şi directorul economic al companiei, Constantin Lepădat.

"În perioada 2006 – 2008, suspectul Şova Dan-Coman i-a determinat pe Bălan Mihai – director general şi Lepădat Constantin - director economic în cadrul SC CET Govora să încheie două contracte de asistenţă juridică în termenii impuşi de el, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, respectiv a prevederilor legale în vigoare, la acea dată, cu privire la achiziţiile publice.

Concret, la data de 01.03.2006 şi 19.03.2008, SC CET Govora a încheiat cu Societatea Civilă de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" două contracte distincte de asistenţă juridică având ca obiect asistenţă juridică/consultare/reprezentare şi plata unor onorarii de succes în valoare de 667.409,20 euro şi respectiv de 1.822.928,24 lei. Cele două contracte distincte au fost încheiate în condiţiile în care SC CET Govora avea contract cadru de asistenţă juridică valabil, având acelaşi obiect, încheiat cu aceeaşi Societate Civilă de Avocaţi "Şova şi Asociaţii", se arată într-un comunicat DNA.

Prin aceste activităţi, procurorii susţin că a fost cauzat un prejudiciu SC CET Govora SA în valoare în valoare de 667.409,20 euro şi 1.822.928,24 lei şi creat în mod injust un folos în patrimoniul Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii".