Fostul ministru al Educaţiei, D. Funeriu, reclamat la Inspecţia Muncii

Actualul ministrul al Educaţiei, Liviu Pop, l-a reclamat pe fostul ministru, Daniel Funeriu, care este în prezent este angajat la Administraţia Prezidenţială, că nu are diplomă de Bacalaureat echivalată în România.
Daniel Funeriu (Andrei Popescu/Epoch Times Romania)
Cristina Boiangiu
25.06.2012

Actualul ministrul al Educaţiei, Liviu Pop, l-a reclamat pe fostul ministru, Daniel Funeriu, care este în prezent este angajat la Administraţia Prezidenţială, că nu are diplomă de Bacalaureat echivalată în România.

Pop a sesizat Inspecţia Muncii în legătură cu angajarea lui Funeriu în funcţia de consilier la Administraţia Prezidenţială, fără a avea diploma şi studiile superioare echivalate la noi în ţară. "Din punct de vedere al studiilor medii, nu are diplomă de Bacalaureat, iar din punct de vedere al studiilor superioare, nu am găsit în arhiva Ministerului niciun document care să arate echivalarea studiilor", a spus ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

Pentru funcţia de ministru pe care a ocupat-o în trecut, Funeriu nu ar fi nevoie de echivalarea studiilor, e precizat Pop. Ministrul a mai spus că la nivelul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului există şi o altă problemă, în legătură cu un ordin din ministru din 2010 privind echivalarea unei diplome de doctorat a unui profesor, în cazul căruia se fac verificări, întrucât documentul nu se găseşte în arhiva ministerului.

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, este din 10 februarie consilier prezidenţial. El a luat diploma de Bacalaureat în 1989, la Lycée Internaţional des Pontonniers, din Strasbourg, Franţa, după ce a învăţat 11 ani la Liceul de Filologie-Istorie din Timişoara, secţia de chimie-biologie, şi a terminat clasa a XII-a la Lycée Internaţional des Pontonniers.

Pe perioada liceului, Daniel Funeriu a obţinut mai multe premii naţionale şi internaţionale la olimpiadele de chimie, precum şi premiul II la olimpiada de chimie din Franţa, în anul 1989. În anul 1995, a obţinut, ca şef de promoţie, masterul în chimie organică şi supramoleculară la Universitatea "Louis Pasteur" din Strasbourg, iar în 1999 a devenit doctor în chimie al aceleiaşi universităţi, cu distincţia Magna cum Laude. Conducătorul său de doctorat a fost profesorul Jean-Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie.

Studiile ministrului Educaţiei au fost recunoscute prin proceduri automate de recunoaştere, în SUA, Japonia şi Germania, unde acesta a ocupat succesiv posturi în institute şi universităţi.

Ministrul Educaţiei preciza, în 2011, că nu şi-a echivalat studiile pentru ca funcţia pe care o ocupă şi activităţile pe care le desfăşoară nu necesită acest lucru, apreciind ca nefiresc faptul că, din funcţia pe care o ocupă să ceară subordonaţilor să-i echivaleze studiile. Funeriu mai spunea că va pune în funcţiune, până la începutul anului universitar, procedura recunoaşterii automate a studiilor, dacă diploma a fost emisă de o universitate de prestigiu din lume.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor