Fostul director al ÎS „Căile Ferate ale Moldovei”: Actuala administraţie, apropiată PSRM, intenţionează să falimenteze întreprinderea

Trenul Chişinău - Iaşi
Trenul Chişinău - Iaşi (facebook.com/CFM)

Fostul director al Întreprinderii de Stat „Căile Ferate ale Moldovei” (CFM), Iurie Topală, într-o scrisoare deschisă publicată pe pagina sa de Facebook acuză actuala administraţie, apropiată PSRM, că intenţionează să falimenteze întreprinderea. Acesta a solicitat comisiei parlamentare care anchetează situaţia dificilă de la CFM să fie audiat.

„Oamenii sunt disperaţi şi profund dezamăgiţi de inacţiunea autorităţilor faţă de dezmăţul care se petrece în prezent la întreprindere. Majoritatea lor se tem să vorbească despre incompetenţa actualei echipe manageriale a CFM, pentru a nu fi persecutaţi.

Ex-preşedintele ţârii minte atunci când spune că la mijlocul anului 2019 ar fi existat restanţe salariale faţă de angajaţii CFM şi am adus dovezi că în 2019 angajaţii CFM primeau salariile la zi, fără întârzieri, iar restanţe la plată nu se înregistrau”, a adăugat acesta.

Reacţia fostului director a venit în urma acuzaţiilor actualei administraţii, care afirma că starea deplorabilă a fost provocată de furturile din perioada 2015–2019 astfel acuzându-se reciproc.

De asemenea, şi deputaţii socialişti Oleg Lipskii şi Petru Burduja acuză fosta administraţie, care ar fi deposedat întreprinderea de propriile active, astfel încât în prezent şase mii de angajaţi nu şi-au primit salariile timp de patru luni, iar datoria totală a CFM ajunge la 665 milioane de lei, dintre care 92 de milioane sunt restanţe salariale.

În concluzie, Iurie Topală a solicitat preşedintelui Maia Sandu, „demnitarul care se bucură de cea mai înaltă încredere a populaţiei” să dispună efectuarea de către Preşedinţie a propriei anchete asupra situaţiei la Calea Ferată din Moldova în scopul prevenirii falimentului şi întreprinderii de măsuri urgente pentru salvarea întreprinderii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe