Fostul dictator comunist Jiang Zemin, unul dintre cei mai mari criminali ai omenirii, a murit

Fostul dictator comunist chinez, Jiang Zemin,  a murit miercuri, 30 noeimbrie 2022 (Feng Li / Getty Images)
D.B. & Andrei Pricopie
30.11.2022

Fostul dictator chinez Jiang Zemin, autorul moral al uneia dintre cele mai brutale şi sângeroase persecuţii împotriva unei mişcări spirituale din epoca modernă, a murit miercuri, după cum informează presa chineză de stat.

Ajuns la putere după represiunea sângeroasă din 1989 împotriva protestatarilor din Piaţa Tiananmen din Beijing şi din jurul acesteia, Jiang Zemin, fost lider suprem al regimului comunist din 1993 până în 2003, a decedat din cauza leucemiei şi a insuficienţei multiple a organelor.

Fostul dictator a murit la ora locală 12:13 p.m., la Shanghai.

În timp ce mass-media de stat chineză s-a grăbit să îi laude realizările, Jiang Zemin rămâne în istorie ca unul dintre cei mai mari violatori ai drepturilor omului, responsabil de nenumărate crime ca urmare a rolului său principal în lansarea persecuţiei împotriva Falun Gong.

Jiang Zemin - omul din spatele genocidului contra Falun Gong

Jiang Zemin este cunoscut la nivel internaţional pentru crimele împotriva umanităţii pe care le-a comis în perioada când era - oficial şi neoficial - la conducerea regimului dictatorial din China.

El este politicianul care a decis să declanşeze, aproape unilateral, una dintre cele mai oribile campanii de exterminare din istoria omenirii - cea contra chinezilor paşnici care practicau Falun Gong - care a degenerat în ceea ce unii experţi au numit un adevărat "genocid medical".

Merită să ne aplecăm mai mult asupra acestei poveşti, care a fost extrem de puţin mediatizată de presa mainstream în ziua de astăzi.

Falun Gong este o disciplină spirituală ce presupune efectuarea unor exerciţii meditative şi respectarea unor învăţături morale bazate pe trei principii fundamentale: adevăr, compasiune şi toleranţă. Popularitatea sa uriaşă - circa 100 de milioane de chinezi o îmbrăţişaseră până în 1999 - l-a determinat pe dictatorul Jiang Zemin să declanşeze un adevărat genocid împotriva mişcării.

Deşi practica era (şi este) eminamente paşnică şi complet apolitică, bolnav de putere şi speriat de faptul că numărul practicanţilor era mai mare decât cel al membrilor partidului său, Jiang Zemin a văzut o ameninţare în grupul de cetăţeni care renunţaseră la principiile violenţei şi luptei de clasă din marxism pentru a lua în schimb un drum al autodisciplinei morale.

La ordinul lui, pe 20 iulie 1999, regimul dictatorial a dezlănţuit teroarea împotriva propriului popor, demarând o campanie de exterminare cum rar a văzut omenirea. De-a lungul anilor, milioane de oameni au fost închişi abuziv, bătuţi, torturaţi şi, mulţi dintre ei, ucişi. Aşa cum aveau să o demonstreze anchete independente, regimul de la Beijing a transformat persecuţia în genocid, folosind practicanţii Falun Gong ca pe o uriaşă "bancă de organe".

Numeroşi adepţi Falun Gong au fost şi sunt ucişi pe mesele de operaţii, organele lor fiind apoi transplantate doritorilor cu portofele groase în spitalele chineze de stat. Practic, potrivit investigaţiilor independente, Partidul Comunist Chinez a dezvoltat o industrie macabră, de miliarde de dolari, din măcelărirea cetăţenilor săi paşnici.

Deşi insuficient mediatizat din varii interese (politice, economice etc.), subiectul recoltării forţate de organe de la "prizonierii de conştiinţă" din China a produs reverberaţii la nivel internaţional. Inclusiv Parlamentul European a adoptat rezoluţii care îl condamnă şi prin care cere regimului comunist de la Beijing să pună capăt acestei industrii macabre.

Iar în unele ţări, precum Israel, Taiwan, Spania, Australia şi Italia, acţiunile regimului comunist au produs schimbări ale legislaţiei fiind interzis inclusiv aşa-numitul "turism pentru transplant".

Un raport independent publicat pe această temă în iunie 2016 releva o realitate înfiorătoare: spitalele specializate chineze au transplantat între 60.000 şi 100.000 de organe anual, începând cu anul 2000. Dacă luăm în calcul că persecuţia ţine deja de 20 de ani, cifrele care rezultă sunt realmente şocante.

"Regimul chinez s-a angajat în uciderea în masă a unor oameni nevinovaţi", a declarat unul dintre autorii investigaţiei, David Matas, un renumit avocat de drepturile omului, care a catalogat "genocidul medical" desfăşurat de PCC drept "o formă a răului fără precedent pe această planetă".

Vă invităm să urmăriţi documentarul Genocidul Medical: Crime în masă ascunse în industria transplantului de organe din China.

Au trecut aproape trei decenii de când Jiang Zemin a demarat campania de exterminare a aderenţilor Falun Gong. Şi, în ciuda faptului că fostul dictator se aştepta ca practica să fie eradicată în trei luni de zile, în realitate s-a întâmplat exact contrariul. Falun Gong nu numai că nu a dispărut, ci s-a extins în afara graniţelor, în peste 110 ţări. De-a lungul vremii, a primit mii de premii şi onoruri, iar fondatorul său a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace pentru contribuţia adusă omenirii prin principiile şi beneficiile practicii.

La rândul lor, practicanţii Falun Gong au dat, întregii lumi, un exemplu de curaj şi demnitate prin rezistenţa lor paşnică, dar hotărâtă, în faţa brutalităţii regimului comunist. Mulţi dintre ei, asumându-şi riscuri personale, au lucrat neobosit pentru a expune şi a opri atrocităţile.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor