Fostul deputat Boldea rămâne în arest

(photos.com)

Fostul deputat Mihail Boldea va rămâne în închisoare, după ce instanţa supremă a admis recursul efectuat de procurorii DIICOT împotriva deciziei Curţii de Apel Iaşi, care a hotărât că acesta poate fi judecat în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Procurorul DIICOT a precizat, în faţa instanţei, că există riscul ca, după eliberare, Boldea să încerce influenţarea unor martori din proces. Alte argumente invocate au fost modul în care Boldea a încercat să se sustragă urmăririi penale şi tentativele de influenţare a procesului.

Fostul deputat a precizat că nu-şi doreşte decât să ajungă acasă şi că nu va lua legătura cu nimeni din dosarul în care este judecat pentru crimă organizată. "Este ultima zi când se fac pomenile pentru morţi, vă rog daţi-mi dreptul să mă duc să fac pomană după tata", a declarat Boldea.

Curtea de Apel Iaşi a decis, pe 19 aprilie, eliberarea lui Mihail Boldea, după ce a stat un an în arest, şi a lui Tudorel Vrânceanu, judecat în acelaşi dosar. Motivul invocat a fost faptul că Mihail Boldea nu mai reprezintă un pericol social, iar riscul de a influenţa părţile din dosar a scăzut.

Boldea este judecat pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro, alături de alte 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Fostul deputat a fost arestat preventiv în lipsă pe 22 martie 2012 şi încarcerat pe 27 martie 2012, după ce s-a predat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne