Fostul comisar general al Gărzii Financiare, Sorin Florea, trimis în judecată de DNA

.
. (Photos.com)

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare.

Conform procurorilor anticorupţie, în cursul anului 2012, comisarul şef Dan Manolachi, care activa în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, a fost delegat să efectueze acte de cercetare într-un dosar aflat în instrumentare la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, vizându-l pe Cătălin Cristescu, comisar în cadrul Gărzii Financiare - structura centrală, se arată în comunicatul DNA.

Manolachi a luat la cunoştinţă despre anumite date existente în dosarul respectiv, informaţii care nu erau destinate publicităţii.

Aceste informaţii se refereau la conţinutul denunţului care a stat la baza înregistrării dosarului, solicitarea şi dispunerea autorizaţiilor de interceptare de către instanţa de judecată, rezultatul activităţilor infracţionale monitorizate urmare a autorizării de către instanţă, aspecte de ordin tactic privind ancheta şi realizarea momentelor operative.

Informaţiile din acest dosar, privindu-l pe Cristescu Cătălin - suspect într-o altă cauză aflată în lucru la DNA - accesate de comisarul şef Manolachi Dan Emil, în virtutea atribuţiilor de serviciu, au fost transmise de acesta, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, către un alt comisar din cadrul Gărzii Financiare – secţia Constanţa, inculpatul Fronea Ciprian Mihail.

Acesta, le-a transmis apoi lui Sorin Florea care, prin intermediul inculpatului Tomescu Eduard, l-a înştiinţat pe colegul lor, Cristescu Cătălin, despre existenţa unui dosar aflat în instrumentarea DNA şi despre iminenţa realizării unui moment operativ de prindere în flagrant.

Informaţiile i-au permis lui Cristescu Cătălin să evite prinderea în flagrant. Acest fapt a condus la îngreunarea anchetei şi a identificării şi prinderii făptuitorilor implicaţi în activităţile infracţionale ce făceau obiectul dosarului respectiv.

În urma activităţii infracţionale derulate, Manolachi Dan Emil a obţinut foloase necuvenite – produse alimentare în valoare de 250 lei de la Fronea Ciprian.