Fostul Ambasador RM în Austria: Plahotniuc va susţine un candidat din umbră la alegerile prezidenţiale

Fost ambasador şi membru al Partidului Democrat din Moldova, Andrei Popov a afirmat recent că oligarhul Vladimir Plahotniuc are planuri ascunse pentru alegerile prezindeţiale din această toamnă.
Andrei Popov, fost ambasador RM în Austria
Andrei Popov, fost ambasador RM în Austria (inprofunzime.md)

Lui Plahotniuc i-a rămas să cucerească doar poziţia de preşedinte pentru a deţine puterea absolută în stat, iar pentru a-şi atinge scopul, acesta va susţine din umbră un candidat la alegerile prezidenţiale din această toamnă, a declarat fostul membru al Partidului Democrat (PD) din Republica Moldova, Andrei Popov, în cadrul emisiunii Interpol de la TV7.

„Partidul Democrat are un rating scăzut, se confruntă cu un deficit de imagine. Plahotniuc nu va risca. Nu este exclus să-l înainteze, pentru a păstra unele aparenţe, pe Marian Lupu. Aceasta ar însemna de fapt că Lupu va fi sacrificat. La un moment dat, Vladimir Plahotniuc va dori să scape de Lupu” a punctat Popov.

În condiţiile unui rating nefavorabil al PD, Plahotniuc va dori să creze un scenariu în care să prezinte un candidat doar pentru aparenţe. Fostul ambasador al Moldovei în Austria nu exclude ca Alexandru Tănase, actualul preşedintele al Curţii Constituţionale, să fie candidatul susţinut din umbră de Plahotniuc. Acesta îşi argumentează poziţia prin faptul că Tănase „este un pro-occidental, nu se află în relaţii ostile cu Moscova, nu face parte dintr-un partid şi este loial lui Vladimir Plahotniuc. Deşi, Tănase a declarat de mai multe ori că nu va candida la alegerile prezidenţiale.”

Totodată, Andrei Popov a ţinut să reitereze faptul că „PD, deci Vladimir Plahotniuc, controlează întreg statul. Este un sistem enorm la care a lucrat şi a investit mult. Cetăţenii Republicii Moldova au o şansă să oprească măcar puţin acest sistem la alegerile prezidenţiale”