Cetăţean chinez prins cu 74.000 USD ascunşi în timp ce încerca să părăsească China

Condiţiile economice din China continuă să se înăsprească şi mulţi chinezi vor să îşi scoată banii de ţară folosind bitcoin-ul. Dar nu întotdeauna. Un cetăţean din Shenzhen a fost prins la vamă cu zeci de mii de dolari ascunşi.
Fuga de capital din China continuă...
Fuga de capital din China continuă... (Captură video)

Pe măsură ce ritmul scurgerilor de capital din China se amplifică, se pare că cetăţenii chinezi nu sunt mulţumiţi doar cu bitcoin-ul. Un bărbat a fost prins de oficialii din Shenzhen în timp ce încerca să părăsească ţara cu 74.000 de dolari ascunşi în jurul taliei.

Regulile din China continentală susţin că oamenii care părăsesc ţara cu peste 5.000 de dolari cash trebuie să anunţe autorităţile vamale, care vor emite apoi un certificat bancar ce permite fondurilor să părăsească ţara – dacă autorităţile permit acest lucru. În mod clar, bărbatul chinez nu a urmat calea legală şi nu a alertat autorităţile (cel puţin intenţionat) că urmează să părăsească oraşul cu 74.000 de dolari.

Oficialii din Shenzhen au devenit suspicioşi în privinţa bărbatului, care purta o jachetă în ciuda faptului că aerul era cald şi umed. În plus, bărbatul părea să fie nervos în timp ce aştepta la coadă pentru a trece prin punctul de control vamal. După ce a fost oprit şi interogat de vameşi, a fost declanşată o alarmă când un scaner a dezvăluit faptul că bărbatul avea zeci de mii de dolari americani asupra lui. Dolarii au fost plasaţi în şase compartimente mari care, la rândul lor, au fost cusute de o eşarfă mare pe care a legat-o în jurul taliei sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe