Fost membru PL: Mihai Ghimpu a îndemnat membrii de partid să nu-l critice pe Plahotniuc

Politica din Moldova tot mai captivantă în ultima perioadă. Un fost membru al Partidului Liberal (PL) mărturiseşte că liderul acestei formaţiuni politice, Mihai Ghimpu ar fi fost cumpărat de Vladimir Plahotniuc cu tot cu papuci.
Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal
Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (facebook.com)

La acuzaţiile preşedintelui Partidului Liberal (PL) Mihai Ghipmu că mai mulţi foşti membri de partid ar fi fost cumpăraţi în momentul în care au părăsit PL-ul, Ion Hadârcă, fost membru PL, actual lider al Partidul Liberal Reformator (PLR), a afirmat că trădător şi cumpărat este Mihai Ghimpu, susţinând că acesta a dat indicaţii în PL să nu fie criticat oligarhul Plahotniuc, anunţă Jurnal.md.

„Aceste indicaţii s-au intensificat după tragedia din Pădurea Domnească. Există semne clare că a fost cumpărat şi că este o umbră şi o unealtă. Felul în care a gestionat situaţia în 2013, cum s-a eschivat să manifeste atitudine în cazul Pădurea Domnească, despre care a ştiut din primele clipe, dar a tăcut, şi cum mă îndemna pe mine să nu-l critic pe Plahotniuc, dar şi multe altele, cum votează astăzi alături de PD şi PCRM, toate demonstrează clar că tocmai el este trădătorul, fiind cumpărat cu tot cu papuci de Plahotniuc”, a subliniat liderul PLR, Ion Hadârcă.

Referitor la modalitatea de cumpărare a liderului PL, Hadârcă presupune că ar fi vorba de anumite favoruri legate de businessul de familie al lui Ghimpu. „Ar fi multe de spus şi despre cum gestionează partidul, despre dictatura autoritară pe care o promovează.”, a adăugat liberal-reformatorul.

Menţionăm că în plină campanie electorală pentru funcţia de primar general al Capitalei, liderul PL ar fi fost văzut la miezul nopţii în compania oligarhului Vladimir Plahotniuc. Ulterior, la fiecare întrebare a jurnaliştilor legată de Plahotniuc, Ghimpu schimba subiectul sau devenea agresiv, iar un jurnalist al unui post TV din Moldova a rămas şi fără microfon din cauza întrebărilor incomode pe care i le adresa liberalului.