Forţele SUA din Europa: Descurajarea Rusiei este cea mai mare prioritate

Generalul american Breedlove, şeful forţelor americane din Europa (EUCOM), a declarat că, în conformitate cu noul document privind strategia organizaţiei, descurajarea agresiunii ruseşti pe continentul european este principala sa prioritate.
Generalul Philip M. Breedlove, Comandatul Suprem al Forţelor Aliate din Europa.
Generalul Philip M. Breedlove, Comandatul Suprem al Forţelor Aliate din Europa. (Captură Foto)

Comandamentul European al Forţelor Armate ale SUA (EUCOM) a publicat miercuri un document actualizat privind strategia, care susţine că descurajarea posibilei agresiuni ruseşti împotriva Europei este cea mai mare prioritate a organizaţiei.

Într-o declaraţie publicată pe website-ul EUCOM, comandamentul a susţinut că anul 2015 a fost unul dintre cei mai aglomeraţi ani de la sfârşitul Războiului Rece şi a adăugat că obiectivul său primar este acela de a descuraja agresiunea rusă. Al doilea obiectiv ca importanţă este acela de a permite NATO să îşi îndeplinească obligaţiile privind apărarea colectivă a Europei.

“Comandamentul nostru a făcut o treabă bună în privinţa echilibrării focalizării sale între o Rusie revanşardă, migraţia în masă din alte regiuni şi luptătorii terorişti străini care călătoresc prin Europa şi, pe de altă parte, menţinerea angajamentelor noastre faţă de aliaţii şi partenerii NATO”, a declarat generalul Philip Breedlove, comandantul EUCOM.

În total, EUCOM a listat şase misiuni cheie în noul document privind strategia sa, care includ menţinerea relaţiilor americane în regiune, contracararea ameninţărilor transnaţionale, asigurarea stării de pregătire a trupelor şi concentrarea pe relaţiile cheie.

Declararea Rusiei ca o primă prioritate pentru EUCOM are loc după ce Moscova şi Occidentul au publicat în ultimii doi ani mai multe documente privind securitatea naţională, vizându-se reciproc.

La rândul ei, Rusia a modificat multe documente privind strategia sa militară pentru a include intimidarea NATO ca principala sa problemă strategică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe