Forţele israeliene închid un post de radio palestinian după un raid asupra acestuia

Soldaţii israelieni au atacat un popular post de radio palestinian acuzat de autorităţi că ar fi încercat să amplifice şi mai mult tensiunile din Cisiordania, conform rapoartelor palestiniene.
Fotografie postată de internăuţii palestinieni în 28 noiembrie 2015, aparent surpride soldaţi israelieni în faţa sediului postului Radio Dream în al-Khalil, Cisiordania.
Fotografie postată de internăuţii palestinieni în 28 noiembrie 2015, aparent surpride soldaţi israelieni în faţa sediului postului Radio Dream în al-Khalil, Cisiordania. (Captură Foto)

Sediul Radio Dream, un post de radio din oraşul al-Khalil (Hebron) din Cisiordania, a fost atacat sâmbătă noaptea de forţele israeliene, care au confiscat echipamentele postului şi l-au închis.

Imaginile postate de internauţii palestinieni pe reţelele de socializare aparent prezintă soldaţi care stau în faţa sediului postului de radio, o uşă stricată şi echipamente împrăştiate pe jos.

Într-o altă imagine, poate fi văzut un ordin semnat de oficialii israelieni care cere ca postul de radio să rămână închis până în 26 mai 2015. Totuşi, ordinul care are data de 26 noiembrie 2015, cel mai probabil se referă la 26 mai 2016.

Armata israeliană a susţinut că postul de radio a fost închis datorită “incitărilor” continue, conform Channel 2, care a adăugat că forţele israeliene care au atacat Radio Dream au fost însoţite de agenţi ai serviciului de spionaj israelian Shin Bet.

Radio Dream este cel de-al treilea post de radio palestinian care a fost vizat în ultimele săptămâni după ce au fost acuzate de incitare la ură împotriva regimului din Tel Aviv.

În 20 noiembrie, forţele israeliene au năvălit în toiul nopţii în sediul postului al-Khalil Radio şi l-au închis timp de 6 luni, după ce au confiscat echipamentele postului şi au provocat unele daune proprietăţii.

La începutul acestei luni, Tel Aviv a închis şi a impus o interdicţie asupra transmisiunilor postului de radio palestinian Minbar al-Hurriyya.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe