Formula 1. Alonso afirmă: "Uneori am intrat în zona mistică, neţinînd seama de legile fizicii"

Fernando Alonso (facebook.com)
Mioara Stoica
19.12.2023

Lui Fernando Alonso îi place să stea de vorbă cu echipa sa şi povesteşte lucruri foarte interesante. El reflectă la anul 2023, când 2024 este deja în pregătire, iar AMR-24 este gata să treacă testele FIA şi să intre pe circuit în doar două luni (21 februarie în Bahrain).

"Au fost momente în timpul testelor din pre-sezon când am crezut că este prea frumos pentru a fi adevărat. Şi apoi am avut prima cursă, am fost la fel de competitivi cum sugerau testele şi am terminat pe podium. Am avut acel sentiment interior că am o şansă ca împreună cu echipa să facem ceva măreţ. Proiectul părea să prindă viaţă. A fost magic", îşi aminteşte dublul campion spaniol.

Magic. Fernando continuă apoi să definească ce vrea să spună, şi este o definiţie curioasă. "Există câteva momente în viaţa ta, în cariera ta, când te conectezi cu maşina într-un mod diferit. Este greu de explicat, dar eşti una cu maşina, ai încredere în ea, faci lucruri care iniţial nu credeai că sunt posibile: depăşiri sau pur şi simplu iei un viraj într-un mod care nu părea logic atunci când te-ai gândit prima dată la asta. Şi apoi te trezeşti că faci lucruri imposibile cu maşina în mod regulat. La fiecare antrenament, la fiecare sesiune de calificări şi în fiecare cursă. Unele dintre performanţele din acest an, ca şi în 2012, au fost în acest fel în zonă mistică, în care poţi face lucruri neţinînd seama de legile fiziciii. Asta este ceea ce face ca ani precum 2023 să fie şi mai importanţi, şi mai speciali, în viaţa mea."

"Simt că mă bucur poate mai mult ca niciodată şi mă duc la curse cu un alt spirit. De asemenea, datorită experienţei mele, ştiu ce este important şi ce este mai puţin important şi ştiu unde să îmi cheltuiesc energia şi unde să o economisesc. Acum cred că reglez mai mult ca niciodată. Ştiu ce mă afectează, ce îmi consumă bateria şi încerc să fiu cât mai eficient. Este important să mă pot concentra pe performanţă duminică, dar şi să mă asigur că există un spirit de echipă şi un moral bun în garaj. Mă bucur de fiecare aspect al acestei munci”. Şi va continua să o facă şi în sezonul următor.

Alonso este surprins când observă unde a ajuns, pentru că avea un alt plan la cei 42 de ani ai săi: "Sunt o persoană foarte orientată spre familie. Îmi place să petrec timp cu familia mea. În acest moment al vieţii mele mă gândeam că voi avea o familie şi copii, tot felul de lucruri, şi m-am trezit la 42 de ani încă fără copii. În acelaşi timp, fac ceea ce îmi place să fac. Fac ceea ce ştiu să fac cel mai bine şi nu am încercat niciodată altceva în afară de cursele de maşini. Aşa că, atunci când mă uit în oglindă dimineaţa, sunt fericit cum sunt şi cu ceea ce fac", afirmă el. "Am sacrificat multe pentru Formula 1, dar nu regret nimic”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor