Fernando Alonso nemulţumit de zvonurile false despre viitorul său: "Vor urma consecinţe"

Pilotul de la Aston Martin i-a criticat pe cei care s-au folosit de el pentru a "câştiga adepţi" şi relevanţă pe reţelele de socializare.
Fernando Alonso (screenshot video Youtube https://www.youtube.com/watch?v=5Pft_w1aFiE)
Mioara Stoica
03.11.2023

Fernando Alonso a făcut primele declaraţii publice după ce, imediat după finalul cursei din Mexic care a avut loc duminică, 20 octombrie, numele său a fost în centrul zvonurilor din Formula 1.

Un mesaj postat pe X de către reporterul de la DAZN, Albert Fábrega, care ulterior a explicat că nu are nicio legătură cu vreun pilot (se pare că se referea la viitorul transmisiunilor televizate în Spania), a deschis calea pentru ca mii de utilizatori să înceapă să speculeze tot felul de informaţii despre soarta lui Fernando Alonso, de la faptul că ar urma să meargă la Red Bull în locul lui Sergio Perez până la o eventuală retragere imediată din cauza neînţelegerilor cu Aston Martin, informează ABC.

Pilotul spaniol a reacţionat cu fermitate la aceste zvonuri şi a lansat un avertisment clar: nu va permite ca viitorul său să fie discutat fără informaţii clare.

În conferinţa de presă oficială de dinaintea Marelui Premiu al Braziliei, penultimul al sezonului, spaniolul a criticat folosirea acestor zvonuri pentru a câştiga relevanţă mediatică de către cei care le-au lansat.

"Sunt doar zvonuri, zvonuri normale în paddock, dar unii oameni încearcă doar să fie amuzanţi şi să câştige adepţi şi astfel de lucruri. Dar eu nu sunt în acest joc", a spus el. Deşi nu îi place acest tip de speculaţii şi a fost supărat de ceea ce s-a întâmplat, el a luat apărarea jurnaliştilor din sala de presă.

"Toate zvonurile vin de la oameni care nu se află în această sală de presă, ei urmăresc doar să tachineze şi nu este amuzant când se joacă cu orice".

"Sunteţi cu toţii jurnalişti, oameni profesionişti care sunt în F1 de mulţi ani. Vă câştigaţi respectul şi aşa trebuie să fie. Aşa că toate zvonurile vin de la oameni care nu sunt în această sală, ei sunt acolo doar pentru a ironiza şi cred că nu este amuzant când se joacă cu orice", a afirmat acesta. Alonso se teme că astfel de speculaţii nefondate i-ar putea face pe responsabilii de la Aston Martin să creadă că îi trădează. "Asta este ce fac ei, dar mă voi asigura că vor urma consecinţe", a avertizat el în mod serios.

La finalul sezonului, în care Aston Martin este departe de cea mai bună performanţă, Alonso a recunoscut că nu sunt "atât de competitivi pe cât ne-am dori", dar speră că în Brazilia, fiind un format de sprint şi mai ales pe un circuit atât de special precum Interlagos, să poată obţine un bilanţ bun.

"Poate că va fi un weekend mai normal pentru noi, fără să ne mai confruntăm cu ce am simţit în ultimele două", îşi doreşte acesta.

"Evident, nu suntem mulţumiţi", a spus el, reamintind, totodată, şi ce s-a realizat la început: "Şapte podiumuri anul acesta, 200 de puncte în plus faţă de anul trecut, tot felul de lucruri care nu sunt ca cele de acum. Nu ar trebui să fim fericiţi, dar nici nu putem să dramatizăm prea mult, deoarece acest sezon 2023 a fost un super sezon pentru noi", a încheiat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor