Formula 1: Aston Martin F1 îşi va schimba numele anul viitor

Aston Martin F1   (screenshot video Youtube)
Mioara Stoica
14.10.2023

Aston Martin va schimba numele echipei sale de Formula 1 începând din sezonul viitor. Echipa cu sediul în Silverstone, numită în prezent „Aston Martin Cognizant F1 Team”, va renunţa la partenerul său de servicii tehnologice globale, care este în prezent sponsorul său principal.

Cognizant a fost alături de Aston Martin de când proprietarul Lawrence Stroll a redenumit echipa din Racing Point pentru sezonul 2021, iar în timpul Marele Premiu al Qatarului a fost anunţată o consolidare a relaţiei, cu un efort comun privind eficienţa operaţională, diversitatea şi iniţiativele de incluziune.

"Cognizant a fost primul sponsor principal al Aston Martin în F1", a afirmat Stroll într-o declaraţie oferită odată cu anunţul. "Ei au înţeles pe deplin cum un parteneriat de marketing sportiv de profil înalt le-ar putea creşte profilul internaţional, iar prima fază a relaţiei noastre a avut un succes spectaculos în ceea ce priveşte creşterea gradului de conştientizare a mărcii lor globale. Pe măsură ce intrăm în această nouă fază a parteneriatului nostru, ne vom aprofunda relaţia: vedem lucrurile în acelaşi mod, avem aceleaşi obiective şi lucrăm împreună într-un mod cu adevărat unic şi inovator. Este o plăcere să lucrezi cu un partener atât de ambiţios şi cu o gândire similară, aşa că anunţul de astăzi că au decis să îşi extindă relaţia cu noi spune multe despre armonia de care ne bucurăm împreună", a declarat proprietarul echipei şi tatăl lui Lance Stroll.

"Ceea ce observăm în colaborarea cu Cognizant este că ei pot valorifica cu adevărat expertiza lor în domeniul datelor, al analizei şi al învăţării automate pentru a face o diferenţă marcantă în eforturile noastre ca echipă de design de a construi o maşină de curse mai rapidă şi de a ne face un vehicul mai agil şi mai eficient. Organizaţie eficientă. Cred cu tărie că aşa ar trebui să fie toate parteneriatele de marketing sportiv: adevărate sinergii. Nu aş putea fi mai mulţumit de calea pe care am stabilit-o împreună."

Schimbarea numelui

În timp ce forţa parteneriatului dintre Aston Martin şi Cognizant este teoretic consolidată, se pare că firma americană îşi va pierde sponsorizarea principală. Un purtător de cuvânt al Aston Martin a declarat pentru RacingNews365.com: "Cognizant a fost primul nostru partener important şi s-a angajat la Aston Martin pentru a-şi construi reputaţia mărcii. Cognizant este o companie de 35 de miliarde de dolari, cu 300.000 de angajaţi, dar acum trei ani nu era un nume cunoscut. În timpul primei faze a parteneriatului cu noi, au făcut acest lucru; acum, mult mai mulţi oameni ştiu cine este Cognizant şi ce face", a explicat el.

"Aceasta a fost întotdeauna planificată ca fiind a doua fază a acestei relaţii: după ce au obţinut o notorietate globală a mărcii, ei îşi aprofundează parteneriatul cu noi, aplică transformarea lor digitală la activitatea noastră, atât pe pistă, cât şi în afara ei, iar acum construim o relaţie mai profundă, o relaţie mai largă cu ei."

Nu este confirmat, dar toate semnele indică faptul că Aramco, cea mai mare companie petrolieră din Arabia Saudită şi una dintre cele mai mari din lume, va fi sponsorul principal pe AMR24 al lui Fernando Alonso în 2024, continuându-şi expansiunea în Formula 1, unde este o prezenţă obişnuită în publicitatea statică de pe circuitele din calendar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor