"Foarte înalt, foarte adânc în pământ, monitorizat în mod constant" - Cancelarul austriac vrea un zid la frontiera UE

Cancelarul austriac Karl Nehammer
Cancelarul austriac Karl Nehammer (Facebook - Karl Nehammer)

Cancelarul austriac Karl Nehammer trage un semnal de alarmă cu privire la migraţia din afara Uniunii Europene.

Într-un interviu acordat ziarului Bild, Nehammer cere construirea unui gard la graniţa de est a UE, "foarte înalt, foarte adânc în pământ, monitorizat în mod constant".

În viziunea sa, gardul ar trebui să fie la fel de sigur ca instalaţia de frontieră dintre SUA şi Mexic - construită de preşedintele american de atunci, Donald Trump (76).

Nehammer pentru BILD: "Şeful poliţiei noastre federale se află în prezent chiar acolo: El se uită la graniţa SUA cu Mexicul, care sunt măsurile care funcţionează. Scopul nostru este de a împărtăşi aceste cunoştinţe cu alte ţări din UE, cum ar fi Bulgaria, pentru a îmbunătăţi protecţia frontierelor UE."

Protecţia solidă a frontierelor externe ale UE este "o necesitate pentru spaţiul Schengen liber şi pentru combaterea terorismului în UE", a declarat Nehammer.

Cancelarul spune, de asemenea, în mod concret cum crede că ar trebui să arate un gard de frontieră eficient la graniţa estică a Europei.

"Avem nevoie de bariere eficiente: trebuie să fie foarte înalte, trebuie să ajungă foarte adânc în pământ şi trebuie să fie monitorizate în mod constant - din punct de vedere tehnic şi al personalului. Doar cu această triadă putem reduce migraţia ilegală", a declarat Nehammer pentru publicaţia citată.

De săptămâni întregi, cancelarul austriac a cerut o mai bună protecţie a frontierelor externe ale UE. La cel mai recent summit al UE, la începutul lunii februarie, s-a convenit, printre altele, să se îmbunătăţească gardul de frontieră al Bulgariei şi să se utilizeze mai multe drone pentru supraveghere. Bulgaria urmează să devină acum "un nou model în ceea ce priveşte limitarea migraţiei ilegale".

La summitul UE de săptămâna viitoare, din 24 martie, migraţia va fi din nou discutată în marja reuniunii.

"Evoluţia este cu siguranţă dramatică. Şi există în continuare un număr incredibil de migranţi care aşteaptă pe rute. Numai în Iran, există trei milioane de afgani care vor să ajungă în Europa. La aceasta se adaugă situaţia din zona cutremurată din Turcia şi din nordul Siriei, unde trăiesc peste un milion de refugiaţi din Siria, care acum au pierdut din nou totul", a mai spus Nehammer.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe