Fiul de trei ani al unui parlamentar ucrainean ucis în timpul unui asasinat în Kiev

(SERGEI SUPINSKY / AFP / Getty Images)

Autori necunoscuţi au deschis duminică focul către maşina unui parlamentar local în centrul capitalei ucrainene Kiev, ucigându-l pe fiul acestuia în vârstă de trei ani, a declarat o sursă a poliţiei.

Viaceslav Sobolev, om de afaceri şi parlamentar al consiliului regional Kiev s-a aflat la volanul maşinii atunci când a fost atacat, a declarat sursa, care a dorit să rămână anonimă.

Ministerul Afacerilor Interne nu a făcut public proprietarul vehiculului sau identitatea victimei.

„Ca urmare a unei răni prin împuşcare, un copil a murit într-o ambulanţă în drum spre spital”, a declarat Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei pe Facebook.

Sobolev este un om de afaceri din Doneţk, un punct focal al insurgenţei pro-ruse din Ucraina. În 2010-2011 a fost director la compania de stat din Ucraina Naftogaz.

De când Rusia a anexat peninsula Crimeea, Kievul a fost scena mai multor asasinate.

Pavel Seremet, un jurnalist din Bielorusia, cunoscut pentru critica sa faţă de conducerea Bielorusiei şi pentru prietenia cu liderul opoziţiei ruse ucis Boris Nemţov, a fost ucis printr-o maşină ce a explodat la Kiev în 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe