Firea ţine linia PSD: Protestul confiscat de partidele politice

Prezentă la Atena 3 în seara când cetăţenii formau steagul UE la Guvern, primarul Gabriela Firea a acuzat politizarea protestelor, prin prezenţa la manifestaţii a unor lideri ai PNL şi USR ce şi-au făcut fotografii în Piaţă.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Sute de mii de oameni au ieşit, de la adoptarea OUG 13 şi până acum la Guvern, pentru a cere demisia Guvernului şi schimbarea modului în care este condusă ţara. Vorbind ieri despre proteste la Atena 3, primarul PSD al Capitalei, Gabriela Firea a ţinut să declare că deşi acestea au pornit de la OUG 13, ulterior par să fi fost confiscat de partidele politice care au pierdut alegerile.

"Scânteia se pare că a fost ordonanţa, numai că ceea ce s-a întâmplat ulterior ne face să tragem concluzia că protestul sincer al cetăţenilor a fost confiscat de partidele politice care au pierdut alegerile, atât locale, cât şi cele generale şi care nu s-au împăcat cu gândul că vor sta în opoziţie câţiva ani de zile. Cred că acest lucru este cel mai interesant, pentru că am citit pe mai multe bloguri şi pe reţelele de socializare că oamenii simpli, care nu sunt membri de partid, care nu sunt ataşaţi unei formaţiuni politice, au fost nemulţumiţi de faptul că protestul, practic, într-un fel, a fost politizat de cele două partide politice care au pierdut alegerile prin faptul că liderii lor, mă refer la PNL şi USR, s-au dus în piaţă, au dat interviuri, s-au fotografiat, au transmis mesaje şi cumva au preluat iniţiativa cetăţenilor", a declarat Firea.

Declaraţiile Gabrielei Firea au fost făcute în ziua în care mii de români au format la Guvern un imens steag al UE luminos. Una din scandările care s-au auzit frecvent la protest - de fapt, în toate serile de proteste - a fost clasica "PSD, ciuma roşie", oamenii exprimându-şi astfel dezaprobarea pentru felul în care PSD - formaţiune ce a dat Guvernul - a gestionat problema OUG 13 şi i-a tratat pe protestatari, inclusiv prin declaraţii arogante.

Reamintim că de la adoptarea OUG 13 şi până acum, cetăţenii au protestat seară de seară în Piaţa Victoriei, cerând, pe lângă abrogarea şi respingerea în Parlament a ordonanţei (lucruri pe care le-au obţinut), ca cei aflaţi la putere să-şi asume responsabilitatea pentru răul comis şi să demisioneze.

Mai mult, protestatarii vor să vadă o schimbare reală în modul de a conduce această ţară, deoarece, în prezent, acţiunile guvernanţilor şi ale parlamentarilor puterii nu demonstrează cum că ar fi înţeles mesajul Străzii, drept dovadă tentativele de a dezincrimina defrişările ilegale, restauraţia în Sănătate etc.