Firea: Îmi doresc ca Dragnea să fie premier în 2017. E cel mai îndreptăţit

Liviu Dragnea va coordona guvernarea din punct de vedere politic şi poartă întreaga responsabilitate în acest sens, a explicat primăriţa Gabriela Firea, care şi-a exprimat dorinţa ca, în 2017, liderul PSD să ocupe direct funcţia de premier.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Persoana cea mai îndreptăţită să fie prim-ministru al României în urma alegerilor parlamentare este în continuare preşedintele PSD Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara, la Antena 3, primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al social-democraţilor.

"Am sperat până în ultima clipă şi încă mai sperăm (cred că nu e totul pierdut pentru perioada următoare dacă suntem sănătoşi şi liberi), că persoana cea mai îndreptăţită care trebuie să fie prim-ministru este preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Nu e vorba că afirmăm noi, cei de la PSD, cei care ştim ce a făcut domnul Liviu Dragnea în fiecare zi, şi în precampanie şi în campanie, cât de mult s-a implicat, cât de mult a muncit, cât de responsabil a adus la aceeaşi masă cei mai importanţi specialişti pe toate domeniile şi a discutat personal cu dumnealor, nu prin consilieri, şi au realizat acest program de guvernare pe care românii l-au votat cu un scor istoric, că persoana care merită cel mai mult acest lucru va fi Liviu Dragnea", a precizat Firea, citată de Agerpres.

Primăriţa Capitalei a subliniat că persoana cea mai îndreptăţită să fie prim-ministru al României este în continuare Liviu Dragnea. "Are toată credibilitatea necesară în acest moment, are şi popularitatea, are votul românilor şi este cel care a realizat programul de guvernare pe care îl vom aplica în perioada următoare".

"Faptul că din cauza unei condamnări nedrepte şi a unei legi neconstituţionale [referire la legea care le interzice condamnaţilor penal să ocupe funcţii în Guvern - n.r.], domnul Dragnea nu a putut să se propună la consultări pe domnia sa cum era legitim şi a trebuit să formuleze o altă propunere date fiind explicaţiile şi luările de poziţie publice ale preşedintelui României, ne pune într-o situaţie să fim trişti, dar să nu dezamăgim.

Suntem acum într-o etapă în care propunerea preşedintelui PSD este doamna Sevil Shhaideh, un profesionist desăvârşit. Îmi doresc foarte mult ca în cei patru ani să fie prim-ministru, pentru că îi ştiu puterea de muncă, îi ştiu capacitatea de manager, ştiu că s-a implicat şi sufleteşte şi personal şi emoţional şi a muncit cel mai mult dintre noi. Îmi doresc ca în 2017 să fie premier", a afirmat Firea.

În acelaşi timp, primăriţa a atras atenţia că Dragnea va coordona guvernarea din punct de vedere politic şi poartă întreaga responsabilitate în acest sens.