Dragnea, ameninţare: Nu vom veni cu altă propunere de premier. Dacă va fi refuzată, vom acţiona în consecinţă

"Nu avem de gând să pornim niciun conflict, dar dacă demersul nostru, atitudinea noastră, legitimitatea dată de vot nu vor fi respectate, atunci vom acţiona în consecinţă. Cu toate astea, eu plec de la prezumţia de bună credinţă a preşedintelui", a atras atenţia liderul PSD, Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea(presedinte PSD)
Liviu Dragnea(presedinte PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Alianţa PSD-ALDE au propus-o pe Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier al României. În cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va refuza nominalizarea, nu va mai exista o altă propunere, iar PSD va acţiona în consecinţă, a avertizat miercuri, în urma consultărilor de la Cotroceni, liderul social-democraţilor Liviu Dragnea.

"Eu nu voi mai veni cu o altă propunere. Dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte. Am spus de la început că noi vom avea o singură propunere. Punct. Nu vom veni cu o altă propunere. Dacă această propunere va fi refuzată neexistând niciun motiv constituţional sau din punct de vedere al drepturilor fundamentale să fie refuzată, atunci vom înţelege că nu s-ar dori ca cei care au câştigat alegerile şi au majoritate să facă Guvernul. Nu are rost să venim cu a doua propunere", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Preşedintele PSD susţine că nu vrea să pornească niciun conflict cu şeful statului, dar, dacă va fi cazul, nu va ezita să acţioneze în acest sens.

"Nu avem de gând să pornim niciun conflict, dar dacă demersul nostru, atitudinea noastră, legitimitatea dată de vot nu vor fi respectate, atunci vom acţiona în consecinţă. Cu toate astea, eu plec de la prezumţia de bună credinţă a preşedintelui, pe care o aşteptăm să se exercite în zilele următoare. Nu voi genera niciun război, dar nu am fugit şi nu voi fugi niciodată de pe câmpul de luptă", a adăugat Dragnea.