Dragnea vrea guvern PSD-ALDE-UNPR din toamnă. Scenariul "Moţiunea de cenzură" a picat

Acum că alegerile au trecut, Liviu Dragnea a fost întrebat dacă are de gând să pună în practică scenariul "Moţiunea de cenzură" pe care îl flutura înaintea scrutinului.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

PSD nu este dispus să dărâme Guvernul Cioloş printr-o moţiune de cenzură pentru a prelua guvernarea pentru că riscă să arunce România într-o perioadă de instabilitate cu consecinţe economice pe care nu le doreşte nimeni, a declarat duminică, după alegerile locale, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Eu sunt un om responsabil. (...) Au fost colegi care la un moment dat au avut o atitudine mai războinică, pe mine mă interesează în primul rând stabilitatea acestei ţări. (...) Nu vrem să preluăm guvernarea acum, pentru că nu putem. Orice moţiune de cenzură care ar putea trece ne aduce în faţa preşedintelui Iohannis, care sigur nu va pune un premier de la PSD, care sigur va face o propunere pe care noi nu o vom putea accepta şi putem ajunge să intrăm în câteva zile în instabilitate cu consecinţe economice pe care nu le doreşte nimeni.

După alegerile din toamnă, cetăţenii vor hotărî. Nici Iohannis, nici Laurenţiu Ştefan (consilier prezidenţial - n.r.). Garanţia va fi legitimitatea dată de vot. Indiferent cine este la Cotroceni, nu îşi va putea permite vreodată să nu respecte votul cetăţenilor", a declarat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat despre o posibilă colaborare cu liberalii din toamnă, liderul social-democraţilor a exclus un astfel de scenariu pentru că ar însemna că PSD şi-ar "bate joc de votul românilor".

"Nu suntem dispuşi să facem un Guvern PSD- PNL din toamnă. Sper şi vreau să câştigăm alegerile parlamentare de la toamnă şi să facem un Guvern PSD-ALDE-UNPR. Nu putem să facem un Guvern cu PNL, pentru că ar însemna că ne batem joc de votul românilor, nu cred într-o posibilă colaborare guvernamentală între PSD şi PNL", a punctat Liviu Dragnea.

De altfel, preşedintele PSD a exclus inclusiv varianta unei colaborări cu PNL în Consiliul General al Capitalei.

"Cu PNL eu am anunţat, cu tot respectul cuvenit, nu vom colabora niciodată din câteva motive. Primul motiv — nu ai cu cine, acolo nu există o conducere cu care să poţi vorbi. Este o constatare, nu sunt nici arogant, nu poţi avea o discuţie de care să poţi fi sigur că este valabilă a doua zi. În al doilea rând, nu am văzut nici eu şi, probabil, de aceea şi bucureştenii i-au taxat, un program, un pachet de obiective. Al treilea motiv, din punct de vedere politic, suntem ca apa şi uleiul", a subliniat Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, şeful PSD a afirmat că respectă decizia Gabrielei Firea de a colabora cu Uniunea Salvaţi Bucureştiul, formaţiunea lui Nicuşor Dan.

"Eu respect decizia Gabrielei Firea care a anunţat în această campanie că vrea să colaboreze cu Nicuşor Dan şi cu această formaţiune, sunt de aceeaşi părere: dacă sunt idei bune care au fost prezentate în campanie sau în program ele pot fi preluate, o colaborare în Consiliul General dacă este benefică pentru Bucureşti va fi realizată, dar, din punct de vedere politic, opţiunea noastră este pentru ALDE şi pentru UNPR", a adăugat Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne