Firea face "opoziţie". Revoluţia Fiscală nu va aduce lucruri bune, ci din contră!

Criticate de mediul privat, de societatea civilă, de Consiliul Fiscal, preşedintele României, Opoziţie etc., pachetul de modificări fiscale anunţate de Guvern stârneşte, în mod straniu, critici şi din partea Gabrielei Firea.
Gabriela Firea (Mihut Savu / Epoch Times)
Ana Ion
06.11.2017

Zvonul că PSD va face un pas în spate cu "revoluţia fiscală" prinde tot mai mult contur. Nu doar că Guvernul a amânat pentru a doua oară şedinţa în cadrul căreia urmau a fi adoptate controversatele modificări ale Codului Fiscal, ci primarul Capitalei, Gabriela Firea a lansat, luni, critici, la adresa proiectului.

"Am transmis şi în cadrul şedinţei Asociaţiei Municipiilor din România faptul că pentru toate primăriile de municipii, nu doar pentru Primăria Municipiului Bucureşti, acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune, ci din contră. Dimpotrivă, pentru că vor fi bani mai puţini la buget, pentru investiţii, ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunităţile, de aceea am solicitat şi mă bucur că am primit un răspuns pozitiv şi din partea premierului. O îmbunătăţire a acestui proiect sau, dacă va rămâne în varianta actuală, stabilirea unui sistem de compensări”, a spus Gabriela Firea.

La rândul său, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu pare şi el a se distanţa de Revoluţia Fiscală a PSD-ului:

"Nu mă întrebaţi pe mine ce face Guvernul pentru că, după cum ştiţi, conform principiului separaţiei puterilor în stat, Guvernul decide ce trebuie să facă.", a declarat azi Tăriceanu, întrebat dacă varianta ca măsurile fiscale să fie adoptate prin Ordonanţa de urgenţă rămâne în continuare bătută în cuie.

Reamintim că Ionuţ Mişa a prezentat de curând un "revoluţionar" pachet de măsuri fiscale menit să aducă (teoretic) mai mulţi bani la buget. Aşa-numita "revoluţie fiscală" a Guvernului prevede, printre altele, că taxele sociale trec în sarcina angajatului, angajatorii plătesc o nouă taxă de solidaritate, impozitul pe venit scade de la 16% la 10% iar firmele cu afaceri de până la un milion de euro vor plăti taxă pe cifra de afaceri, nu fără profit, ceea ce ar putea lăsa fără mare parte din sursă de finanţare numeroase cauze sociale.

Mediul privat, societatea civilă şi sindicatele au criticat dur modificările propuse de Guvern, blocurile sindicale mergând până la a cere demisia ministrului Muncii şi la a ameninţa cu grevă generală la nivel naţional.

La rândul său, preşedintele Iohannis a criticat şi el în termeni acizi “mega ţopăiala fiscal-bugetară” pe care o pregăteşte Coaliţia PSD-ALDE şi Guvernul, arătând că este "caraghios" că această "revoluţie fiscală" aduce 3 lei în plus la salariul mediu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor