Ciucu: Firea insistă să susţină Academia Oamenilor de Ştiinţă, o cloacă de sinecurişti păstorită de Andronescu

Revoltat că se încearcă din nou trecerea unei clădiri din centrul Capitalei în administrarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă, consilierul general PNL Ciprian Ciucu îi atrage atenţia primăriţei Firea că nu are de gând să susţină "o cloacă de sinecurişti, dintre care unii penali".
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Liberalul Ciprian Ciucu s-a declarat indignat de faptul că primăriţa Gabriela Firea şi majoritatea PSD-ALDE insistă să treacă o clădire din centrul Capitalei în administrarea controversatei Academii a Oamenilor de Ştiinţă, din care fac parte nume sonore precum Ion Iliescu, Ion Cristoiu, Ecaterina Andronescu, Teodor Meleşcanu sau Adrian Curaj, deşi propunerea a picat deja la vot în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

"Firea/PSD/ALDE nu se lasă. Nu mai departe de data trecută i-am picat la vot darea unui imobil pentru aşa-zisa Academie a Oamenilor de Ştiinţă, de fapt o cloacă de sinecurişti (dintre care unii penali) învăţaţi să primească de-a gata, prin legi, avantaje nemeritate, păstorită de Ecaterina Andronescu. Ce s-a schimbat de atunci şi până acum, în doar trei săptămâni? Au produs vreo descoperire, măcar şi incrementală, în vreo ştiinţă? Au inovat ceva? S-a publicat ceva valoros sub egida "Academiei"? Dacă nu, de ce am vota acum altfel decât am făcut-o acum trei săptămâni?", a comentat Ciprian Ciucu, pe pagina sa de Facebook.

În acelaşi timp, consilierul PNL a ţinut să atragă atenţia că Academia Oamenilor de Ştiinţă a avut parte anul trecut de un buget colosal.

"Academia Oamenilor de Ştiinţă, cea cu sinecuri pe viaţă pentru nimic, date unor politicieni şi/sau penali, acea inutilitate publică... a avut anul trecut un buget de (...drums please!) 7.161.286,66 lei! Adică peste 1,57 mil Euro! Din 7 milioane de lei, 5 se duc la "sume acordate membrilor academiei". Pe bune? Mai puţin de 50 de mii de lei merg la "proiecte de cercetare-inovare şi dezvoltare".

Sursa de finanţare: integral de la buget. Descriere clasificare funcţională: cercetare fundamentală de bază (!) Mai toţi banii se duc pe... salarii si sporuri! Dar vor mai mult. Nu le ajung banii şi pentru chirii (deşi au un sediu deja) pentru că le trebuie pentru sinecuri. Acum Firea/PSD/ALDE vor să-i mai căpătuiască cu un sediu în Centrul Bucureştiului. Eu zic să nu-i dăm sedii, ci să o defiinţăm, direct", a subliniat Ciprian Ciucu.

Consilierul general a explicat că PNL şi USR pot opri deciziile pe care le consideră incorecte şi care ţin de patrimoniu, pentru că este nevoie de un vot cu majoritate calificată, de 2/3.

Pentru mai multe detalii pe această temă intraţi aici.