Firea: Duminică seară, o manifestaţie ilegală. În orice democraţie votul cetăţenilor este sfânt

Nemulţumită de participarea la protestul de duminică a fostului premier Dacian Cioloş şi a reprezentanţilor PNL şi USR, primăriţa Gabriela Firea a atras atenţia că rezultatul alegerilor de anul trecut nu poate fi modificat prin dezinformări, manipulări sau mitinguri neautorizate.
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)
Andrei Pricopie
07.11.2017

Oamenii politici care clamează atât de mult legalitatea au participat de fapt, duminică seară, la o manifestaţie ilegală împotriva modificărilor promovate de coaliţia PSD-ALDE în domeniul Justiţiei, a acuzat luni seară, la România TV, primăriţa Capitalei Gabriela Firea.

"În orice democraţie votul cetăţenilor este sfânt. Şi el nu poate să fie modificat decât tot de cetăţeni, prin vot. Nu prin dezinformări, nu prin manipulări, nu prin mitinguri neautorizate, pentru că şi aici este o problemă. Practic, oamenii politici care clamează atât de mult legalitatea şi care s-au aflat pe stradă au participat, iată, la o manifestare ilegală. Sunt convinsă că cetăţenii de bună-credinţă vor aştepta argumentele Guvernului şi ale Parlamentului până la capăt. Şi vor dezbate toate legile care sunt acum poate într-o anumită controversă sau cu anumite sensibilităţi, astfel încât ca proiectele finale să fie cele favorabile, să fie cele pozitive", a declarat Firea, citată de News.ro.

În opinia primăriţei PSD, protestul a fost confiscat de către tehnocraţi şi liberali, motivul fiind că opoziţia nu s-a obişnuit cu rezultatul alegerilor şi contestă astfel votul românilor, "ceea ce este foarte grav".

Firea pretinde că există anumite interese de a boicota activitatea Primăriei, a Guvernului sau a Parlamentului de către "forţe care doresc să conducă prin presiune - fie că e vorba de presiunea online, fie că e presiunea din stradă".

Amintim că modificările la legile Justiţiei, în varianta PSD-ALDE, au stârnit nu doar nemulţumirea societăţii civile, sau a principalilor actori din sistemul judiciar, ci şi a unui număr impresionat de magistraţi din România, aproximativ 4.000.

Toată indignarea a culminat cu un protest masiv duminică, când zeci de mii de oameni au ieşit pe străzile mai multor oraşe din ţară şi din diaspora pentru a cere Coaliţiei să nu afecteze independenţa justiţiei prin măsurile sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor