Finala ATP: Care sunt cei 8 magnifici pentru Torino. Zverev şi Rune completează tabloul

Nitto ATP Finals 2023 (screenshot via ATP)
Mioara Stoica
04.11.2023

S-a stabilit tabloul de simplu al Nitto ATP Finals 2023. Alexander Zverev şi Holger Rune şi-au adjudecat vineri ultimele două locuri pentru turneul de final de sezon, care se va disputa la Pala Alpitour din Torino, în perioada 12-19 noiembrie.

Zverev şi Rune se alătură lui Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Jannik Sinner, Andrey Rublev şi Stefanos Tsitsipas, în elită.

Odată cu calificarea lui Alcaraz şi Rune, ambii în vârstă de 20 de ani, doi jucători cu vârste de până la 20 de ani vor concura în aceeaşi ediţie a Nitto ATP Finals pentru prima dată din 2000, când au debutat Lleyton Hewitt, în vârstă de 19 ani, şi Marat Safin, în vârstă de 20 de ani informează ATP.

Patru dintre stelele tenisului au triumfat anterior la Nitto ATP Finals. Djokovic, de şase ori campion, poate rupe egalitatea cu Roger Federer în ceea ce priveşte cele mai multe titluri din istoria campionatelor de la sfârşitul anului (din 1970). Zverev a câştigat titlul în 2018 şi 2021, în timp ce Tsitsipas a triumfat în 2019 la vârsta de 21 de ani, devenind cel mai tânăr câştigător al turneului de la Hewitt, în vârstă de 20 de ani, în 2001, iar Medvedev a ridicat trofeul în 2020.

Djokovic, Alcaraz şi Medvedev au ajuns toţi pe locul 1 în clasamentul Pepperstone ATP. Djokovic se află în pole position pentru a câştiga turneul ATP Year-End Nr. 1 prezentat de Pepperstone. Dacă sârbul îl va câştiga pentru a opta oară, va ajunge la 400 de săptămâni ca nr. 1 mondial pe 20 noiembrie, a doua zi după încheierea turneului. Djokovic ar deveni primul jucător care atinge acest record.

Preşedintele ATP, Andrea Gaudenzi, a declarat: "Felicitări tuturor jucătorilor care s-au calificat pentru Nitto ATP Finals 2023. Este o reflectare a unui sezon cu adevărat impresionant. Acesta este un turneu unic, la care participă doar cei mai buni dintre cei mai buni, cu o miză atât de mare pentru jucători. Scena este acum pregătită pentru o confruntare finală incredibilă la Torino”.

Şapte dintre cei opt concurenţi din acest an s-au calificat sau au jucat în Next Gen ATP Finals, inclusiv trei campioni: Tsitsipas (2018), Sinner (2019) şi Alcaraz (2021).

Tabloul de dublu este, de asemenea, definit. Ivan Dodig/Austin Krajicek, Wesley Koolhof/Neal Skupski, Rohan Bopanna/Matthew Ebden, Marcel Granollers/Horacio Zeballos, Santiago Gonzalez/Edouard Roger-Vasselin, Rajeev Ram/Joe Salisbury, Maximo Gonzalez/Andrés Molteni şi Rinky Hijikata/Jason Kubler vor concura pentru titlu la Pala Alpitour.

Ediţia din acest an a Nitto ATP Finals va oferi un premiu record de 15 milioane de dolari în bani. Dacă campionul turneului din acest an va ridica trofeul fără să piardă vreun meci, va câştiga peste 4,8 milioane de dolari, cel mai mare premiu în bani pentru un jucător individual din istoria tenisului.

Aceasta va fi cea de-a treia ediţie a Nitto ATP Finals de la Torino. Tragerea la sorţi va avea loc joi, 9 noiembrie, la ora 15.00 CET.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor