Şeful Federaţiei Române de Tenis, despre cazul Halep: Toţi cei ce vor fi acţionaţi în judecată vor plăti bani grei

Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (WTA/facebook)
Andrei Popescu
09.10.2023

George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a declarat, la Digi Sport, că Simona Halep va încasa “bani grei”, drept despăgubiri, în urma suspendării de patru ani pentru dopaj. Jucătoarea a ţinut cont de sfatul primit de la Ion Ţiriac privind acţionarea în judecată a celor care au păgubit-o.

“Nu am vrut să citesc raportul, ştiu exact ce am vorbit cu Simona, ce caracter are. Sunt convins că TAS-ul va face dreptate într-o oarecare măsură, astfel încât suspendarea să fie cât mai mică!

Veţi vedea că, în timp, toţi cei ce vor fi acţionaţi în judecată de către Simona vor avea de plătit bani grei! Este vorba de imaginea ei, câştigată cu ani de muncă asiduă, de lupte crâncene în teren cu toate celelalte adversare”, a precizat Cosac, citat de Ziare.com.

Cosac a continuat: “Pe ce mă bazez? Pe faptul că ea a făcut anumite declaraţii, nicio probă de sânge nu a fost contaminată şi de aici derivă toate celelalte argumente pe care mă bazez”.

Reamintim că, Halep, dublă campioană de Grand Slam, a fost suspendată până în octombrie 2026 pentru două încălcări separate ale regulilor antidoping

Românca, în vârstă de 31 de ani, fostă campioană la Wimbledon şi la Roland Garros, a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, un stimulent sanguin interzis, la US Open, anul trecut.

Simona Halep a negat cu tărie că a luat cu bună ştiinţă substanţa interzisă şi a spus că are dovezi care arată că mici cantităţi de medicament împotriva anemiei au intrat în organismul ei dintr-un supliment licenţiat care a fost contaminat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor