Filmare pe circuit închis arată fraudarea alegerilor la un centru din statul Georgia [video]

Centru de vot în Austin, Texas, 13 octombrie 2020.
Centru de vot în Austin, Texas, 13 octombrie 2020. (Sergio Flores/Getty Images)

Un material video filmat în noaptea alegerilor americane generează noi acuzaţii privitoare la fraudele electorale.

Filmul arată cum funcţionari electorali din statul Georgia anunţă sfârşitul numărării voturilor în seara alegerilor, apoi aşteaptă ca observatorii şi presa să părăsească centrul electoral State Farm Arena din Atlanta. După ce aceştia părăsesc centrul, funcţionarii scot mai multe valize mari care conţin buletine de vot de sub o masă.

Înregistrările, prezentate de un avocat care asistă Partidul Republican în timpul unei şedinţe de joi a Senatului statului Georgia, este, probabil, una dintre cele mai clare dovezi directe a potenţialelor fraude şi va genera probabil anchete serioase.

Câţiva funcţionari electorali pot fi văzuţi în mod clar rămânând în urmă, după ce observatorii republicani au plecat deoarece li s-a cerut acest lucru. După ce mass-media îşi împachetează lucrurile, funcţionarii pot fi văzuţi scoţând valizele şi deschizându-le - la aproximativ 11 p.m ora locală.

De remarcat este faptul că pe data de 3 noiembrie în cursul zilei, numărarea a fost întreruptă timp de aproximativ 90 de minute din cauza a ceea ce oficialii au anunţat a fi o „spargere a unei conducte de apă”. O anchetă ulterioară a dovedit că era o minciună. A existat o spargere de conductă în zonă, însă nu de proporţii care să afecteze numărătoarea voturilor.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.