"Feudalii" din Sănătate au învins. Vlad Voiculescu, revoltat: Coaliţia Prostiei şi Hoţiei face ravagii

Iniţial, Guvernul Cioloş a provocat un adevărat "tsunami" la vârful sistemului de Sănătate: a dat undă verde profesionalizării managementului de spital, mişcare menită să elimine din schemă influenţa politicului, cumetriile şi interesele comerciale prin care se evidenţiază această zonă. Nu pentru mult timp însă.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Coaliţia PSD - ALDE tocmai a anulat cea mai mare parte a reformei în Sănătate pe care o aducea ordonanţa 79/2016 ce viza depolitizarea şi transparentizarea managementului din spitale, şi-a exprimat revolta, miercuri, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru tehnocrat Vlad Voiculescu.

"Coaliţia lor şi câteva televiziuni au vorbit mult despre condiţiile din puşcării în ultimele luni. Condiţiile din spitale par să nu mai fie deloc o problemă... S-a spus mereu că spitalele sunt subfinanţate şi că de-asta arată în halul în care arată. Ei bine, nu. Spitalele arată aşa datorită unei coaliţii... una mai veche decât coaliţia PSD-ALDE: coaliţia prostiei şi hoţiei. Pentru că da, de obicei cele două sunt în coaliţie, foarte rar sunt în concurenţă în spitalele din România. De obicei prima face ravagii, iar a doua îi asigură primei continuitate şi pune instituţia pe butuci. Prima este ca o formă degenerativă de reumatism, a doua este precum cancerul. Mai pe şleau... exact asta urma să remedieze Ordonanţa 79/2016: să reducă prostia şi să înlăture (sau măcar să reducă) hoţia", a declarat Vlad Voiculescu.

Prin reforma care a fost blocată de PSD-ALDE, fostul ministru tehnocrat încerca definirea conflictului de interese în aşa fel încât managerul să nu îşi mai angajeze rude, să nu mai facă afaceri cu rude, precum şi deschiderea şi depolitizarea concursurilor pentru toate posturile de conducere, astfel încât acestea să fie ocupate de oameni competenţi, nu de cei care sunt trimişi acolo în mod discreţionar de diverşi baroni.

"Toate acestea, mulţumită deputaţilor şi senatorilor coaliţiei PSD-ALDE fie vor fi eliminate, fie vor deveni din nou o formalitate. Suntem din nou... şi aici... aproape de unde am plecat. Îmi pare rău. Îmi pare tare rău. Îmi pare rău pentru noi şi pentru ai noştri, pentru toţi care vom avea nevoie de aceste spitale. Îmi pare rău pentru profesioniştii oneşti care lucrează acolo şi care meritau în sfârşit manageri care să servească spitalul, angajaţii şi pacienţii, nu partidul, pe ei înşişi şi diverse firme căpuşă! Îmi pare cel mai rău pentru pacienţii singuri şi pentru cei săraci. Ei vor suferi cel mai mult de pe urma condiţiilor mizerabile datorate prostiei şi hoţiei din spitale", a continuat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătăţii a ţinut să le mulţumească colegilor săi care au petrecut nopţi la minister pentru a lucra la acest act normativ de reformare a managementului de spital.

"Îmi pare rău şi le mulţumesc celor care l-au înţeles şi susţinut. Îmi pare rău şi le mulţumesc lui Tudor Pop (USR), Emanuel Ungureanu (USR) şi Pavel Popescu (PNL) care au încercat să apere reforma în Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor. Din păcate prostia şi hoţia au învins. Din nou", a mai precizat Vlad Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne