Fericire în rândul puşcăriaşilor: Legea care le scurtează pedepsele a intrat în vigoare

Pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare, deţinuţii vor beneficia de şase zile considerate efectuate.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că urmează să intre în vigoare legea privind recursul compensatoriu, potrivit căreia pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare, deţinuţii vor primit şase zile în plus considerate efectuate.

Mâine (joi - n.r.) intră în vigoare legea 169/2017 privind recursul compensatoriu. La 30 de zile executate în penitenciar în condiţii necorespunzătoare deţinutul are beneficiul unui număr de şase zile care se consideră efectiv executate. (...)

Comisiile din penitenciare sunt pregătite, au făcut toate calculele pentru a vedea care dintre deţinuţi beneficiază direct de punerea în libertate, iar mâine vor fi deţinuţi care vor fi puşi în libertate, după care, tot prin intrarea în vigoare a legii, foarte mulţi deţinuţi vor dobândi beneficiul, vocaţia de a solicita liberare condiţionată", a anunţat Tudorel Toader, la Parlament, citat de Agerpres.