FED suferă o cădere a platformelor sale de tranzacţionare interbancară

Clădirea Federal Reserve a SUA, Washington, DC
Clădirea Federal Reserve a SUA, Washington, DC (Chip Somodevilla / Getty Images)

Infrastructura critică a Federal Reserve care facilitează plăţile interbancare, servind drept coloană vertebrală pentru toate transferurile de bani din SUA, a căzut miercuri după-amiază, după ce plăţi în valoare de miliarde de USD au fost brusc blocate.

Întreruperea, similară cu alte două incidente semnificative suferite de Fed în 2019, a apărut pe toate platformele de plăţi administrate de banca centrală americană, inclusiv sistemul vital central de compensare cunoscut sub numele de FedACH şi serviciul de transfer interbancar Fedwire Funds.

ACH este un sistem naţional care procesează loturi de transferuri electronice de fonduri, cum ar fi cele pentru salarizare, plăţi ale contractelor de securitate socială, rambursări de impozite, plăţi corporative către furnizori şi plăţi de utilităţi, potrivit site-ului web al FED.

Serviciul a gestionat în medie 62,1 milioane de tranzacţii pe zi în 2019, cu o valoare medie de 1.802 USD, ultimul an pentru care sunt disponibile statisticile.

"O eroare operaţională a FED a dus la întreruperea serviciului pe mai multe linii de operare", a declarat Jim Strader, un purtător de cuvânt al Richmond Federation, într-o declaraţie prin e-mail. „Restaurăm serviciile şi comunicăm cu toţi clienţii Serviciilor Financiare din Federal Reserve cu privire la starea operaţiunilor.”

În jurul orei 23, FRBservices.org a raportat că, după o întrerupere de aproximativ o oră, serviciile băncii centrale FED şi FedCash reveniseră la normal.