FCSB - FC Botoşani 3-1, în etapa a 16-a a Ligii I de fotbal

Gruparea din Ghencea s-a impus în faţa formaţiei moldovene cu scorul de 3-1. De menţionat că oaspeţii au avut la pauză avantaj pe tabela de marcaj electronică.
FCSB - FC Botoşani 3-1 (0-1), în etapa a 16-a a  Ligii I de fotbal.
FCSB - FC Botoşani 3-1 (0-1), în etapa a 16-a a Ligii I de fotbal. (FCSB/facebook)

FCSB şi-a îndeplinit cu brio obiectivul etapei cu numărul 16 a campionatului intern.

Jucătorii pregătiţi de Toni Petrea au învins pe FC Botoşani cu scorul de 3-1 (0-1), duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, după ce iniţial botoşănenii intraseră la vestiare cu avantaj minim pe tabela de marcaj electronică.

FC Botoşani a marcat prin germanul Christopher Braun (25), respectiv a irosit şanse bune de a-şi mări avantajul prin Alexandru Ţigănaşu (37), Realdo Fili (83), Hervin Ongenda (89) şi Jaja (90+1).

De partea cealaltă, FCSB a revenit admirabil în ultimul sfert de oră, pentru ca apoi să întoarcă rezultatul. Au punctat Valentin Gheorghe (77), Ianis Stoica (86) şi Florin Tănase (90+4). S-au mai evidenţiat Tănase (51, 58), Budescu (79) şi Ianis Stoica (90+2).

„A fost greu, foarte greu. O primă repriză în care am pus presiune, am încercat să facem pressing avansat. Am reuşit în mare parte, dar n-am avut situaţii clare şi am primit gol la singura lor ocazie. Golul lor ne-a ameţit!

La pauză le-am explicat ce vreau şi mă bucur că în repriza a doua am pus probleme, am reuşit să revenim şi să câştigăm într-un final incendiar”, a declarat Toni Petrea la final.

FCSB, cu opt victorii şi un egal în ultimele sale nouă partide, este pe poziţia a doua în clasament, la opt puncte dintanţă de liderul CFR Cluj.

FC Botoşani, cu o singură victorie în ultimele sale şapte etape (patru egaluri şi două eşecuri), este pe 5 cu 27 de puncte.