FC Liverpool, eliminată de rivala Arsenal din Cupa Ligii engleze (video)

Campioana en titre a Angliei a fost eliminată în optimile de finală ale competiţiei de Arsenal Londra, cea din urmă impunându-se pe Anfield în urma executării loviturilor de departajare cu scorul de 4-5, după ce iniţial la finalul timpului regulamentar de joc, scorul a fost egal, 0-0.
FC Liverpool a fost eliminată în optimile de finală ale Cupei Ligii engleze la fotbal, de Arsenal Londra (scor final 4-5).
FC Liverpool a fost eliminată în optimile de finală ale Cupei Ligii engleze la fotbal, de Arsenal Londra (scor final 4-5). (Arsenal/facebook)

FC Liverpool şi Arsenal Londra, două echipe titrate din Premier League, s-au întrecut aseară în optimile de finală ale Cupei Ligii engleze la fotbal, victoria revenind celei din urmă abia după executarea loviturile de departajare.

Cele două formaţii, care s-au mai duelat o dată în campionat în cursul acestei săptămâni pe stadionul Anfield, luni, cormoranii impunându-se atunci cu 3-1, au arătat un meci frumos, de calitate, cu ocazii mari de poartă ce au scos de fiecare dată în evidenţă pe cei doi goalkeeperi.

Liverpool a fost cea care a avut o posesie prelungită, a dominat pe oaspeţi destul de clar în anumite momente, şi a ratat mai multe ocazii pe parcursul întâlnirii. Soarta partidei s-a decis până la urmă la loviturile de departajare.

Aici, portarul lui Arsenal, germanul Bernd Leno, a avut rol decisiv. Acesta a reuşit să apere penalty-ul executat de Harry Wilson, ajutându-şi astfel echipa să acceadă în sferturile de finală ale competiţiei.


Rezultate - optimi de finală:
Marţi
Tottenham - Chelsea Londra 5-4 la loviturile de departajare (1-1 la finalul timpului regulamentar)
Au marcat: Lamela 83, respectiv Werner 19.

Miercuri
Brighton - Manchester United 0-3
Au marcat: McTominay 44, Juan Mata 73, Paul Pogba 80.

Burnley - Manchester City 0-3
Au marcat: Sterling 35, 49, Ferran Torres 65.

Everton - West Ham United 4-1
Au marcat: Calvert-Lewin 11, 78, 84, Richarlison 56, respectiv Snodgrass 46.

Newport (D4) - Newcastle 4-5 la loviturile de departajare (1-1 la finalul timpului regulamentar)
Au marcat: Tristan Abrahams 5, respectiv Shelvey 87.

Joi
Aston Villa - Stoke City (D2) 0-1
A marcat: Vokes 26.

Brentford (D2) - Fulham 3-0
Au marcat: Forss 37, Benrahma 62, 77.

Liverpool - Arsenal 4-5 la loviturile de departajare (0-0 după 90 de minute)

În sferturile de finală, programate în luna decembrie, vor avea loc partidele: Stoke City - Tottenham, Brentford - Newcastle, Arsenal - Manchester City şi Everton - Manchester United.