"Fără penali, împreună curăţam Parlamentul"- PACT dă cu mopul peste Parlament

Flashmob PACT la Piaţa Romană, 23 iunie 2016
Flashmob PACT la Piaţa Romană, 23 iunie 2016 (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Tinerii de la PACT (Platforma pentru Acţiune Civică a Tinerilor) au pus joi mâna pe ... mături, făraş şi mopuri şi au curăţat - la propriu - Parlamentul de penali. Nu clădirea Casei Poporului în sine, ci un banner întins în Piaţa Romană, la Coloane, înfăţişând imaginea instituţiei în care aleşii ţării au votat numeroase legi controversate şi mesajul "Fără Penali! Împreună Curăţăm Parlamentul".

Flashmobul reprezentanţilor PACT s fost un protest spontan faţă de ultimele acţiuni ale parlamentarilor care şi-au votat dezincriminări de interese, pensii special pentru aleşii locali, au refuzat să-i ridice imunitatea lui Titus Corlăţean etc.:

“ Este vorba de un protest spontan faţă de ceea ce Parlamentul României a înţeles să facă în ultima săptămână în dispreţ total faţă de cetăţeni – vorbim de protecţia domnului Corlăţean, unul din mulţi alţi parlamentari care s-au ascuns după imunitate (…) vorbim de pensii speciale pentru iluştrii noştri aleşi locali din toată ţara că tot au fost alegeri locale, iată şi „mulţumesc-u” din partea Parlamentului, vorbim de superimunităţi pentru avocaţi, pentru notari, vorbim de lucruri care nu ar trebui să aibă loc într-o democraţie.”, a explicat pentru Epoch Times preşedintele PACT, Sebastian Burduja, motivele care au ieşit în stradă.

În ceea ce priveşte curăţarea la propriu a Parlamentului de corupţie, Burduja crede că aceasta se va face la toamnă, prin vot:

“Lumea trebuie să iasă la vot şi să îi dea afară pe cei care îşi bat joc de noi, pentru ca opoziţia reală nu este în Parlament în momentul ăsta. Vedeţi trece totul aproape în unanimitate, toate aceste abuzuri sunt cu girul tuturor. Opoziţia reală faţă de Parlament e aici, în afara lui. (...) Ar fi bine să existe prafuri magice prin care să pulverizăm corupţia şi incompetenţa din Parlamentul României şi dispreţul faţă de cetăţeni. Singurul instrument pe care îl avem ca democraţie este să ieşim în faţa, să propunem oameni competenţi, integri, şi să-i şi votăm, să-i şi alegem. (…) Se ştie, esenţa nebuniei este să faci acelaşi lucru de fiecare dată şi să te aştepţi la rezultate diferite. E timpul de altceva”, a adăugat Burduja.