Facebook lansează în România verificarea postărilor. Până unde ţine combaterea informaţiilor false şi de unde începe cenzura?

Căutarea pe Facebook
Căutarea pe Facebook (Facebook)

Facebook lansează împreună cu AFP începând de marţi, în România, programul de verificare independentă a informaţiei, informează G4Media.

Potrivit sursei citate, pentru început, un ziarist al Agenţiei Franceze de Presă AFP – un examinator al informaţiilor certificat prin Reţeaua Internaţională de Verificare a Faptelor – ar urma să verifice conţinutul postat pe Facebook. În cazul în care postarea este evaluată ca fiind un fals, platforma de socializare o va prezenta mai jos în News Feed, astfel încât distribuţia acesteia să fie redusă semnificativ. Procedura ar împiedica răspândirea informaţiei false şi ar reduce numărul de persoane care ar vedea-o.

Totodată, paginilor şi domeniilor despre care se consideră că distribuie în mod repetat ştiri false, li se va reduce activitatea de distribuire şi li se va elimina capacitatea de a genera bani şi de a face publicitate.

Utilizatorii care vor contesta deciziile Facebook, vor fi puşi în legătură cu verificatorii independenţi care au marcat respectivele postări ca fiind contrare condiţiilor de utilizare a reţelei.

“Suntem încântaţi să lansăm în România, alături de AFP, programul nostru de verificare independentă a informaţiei. Lupta împotriva ştirilor false este o responsabilitate pe care o luăm în serios, de aceea lucrăm constant la modalităţi de stopare a răspândirii dezinformării pe platforma noastră. AFP este partenerul nostru – cheie pentru verificarea informaţiei, având jurnalişti în teren în întreaga lume. Aşteptăm cu nerăbdare ca parteneriatul nostru să continue pe măsură ce ne extindem în România,” a declarat Jakub Turowski, Head of Public Policy pentru Polonia, statele Baltice, România şi Bulgaria.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne