"Extrem de grav!" - Georgescu a anunţat că structurile de forţă au trecut de partea sa / "În mod şocant, nimeni din statul român n-a reacţionat"
Fostul candidat la prezidenţiale Călin Georgescu a anunţat, în emisiunea lui Robert Turcescu, că instituţiile de forţă ale statului român au trecut de partea sa, abandonând puterea legală - Parlamentul, Guvernul, Preşedinţia. Este un anunţ extrem de grav, care, la 24 de ore după ce a fost făcut, rămâne în continuare ignorat de toată lumea, a tras un semnal de alarmă jurnalistul Matei Udrea, pe pagina sa de socializare.
"Recomand interviul tuturor - fani ori nu ai lui Călin Georgescu - pentru a înţelege dincolo de orice dubiu cine este omul. Acest 'erou anti-sistem' spune cu subiect şi predicat că are oameni în servicii care îi dau raportul, că în interiorul serviciilor, al Jandarmeriei şi Armatei a avut loc o revoltă şi că cea mai mare parte a acestor instituţii 'a trecut de partea poporului' şi 'toată această structură de forţă nu doreşte să mai facă parte din acest sistem total ilegal şi abuziv'.
Din acesta postură, de exponent al Sistemului, Călin Georgescu îi ameninţă pe cei care i se opun că 'pot fi consecinţe' (o expresie înspăimântătoare pentru că seamănă cu cele folosite de Putin). Eroul luptei pentru libertate s-a blocat când a fost întrebat de SIE şi, pentru câteva secunde, a devenit incoerent, oferind un răspuns ambiguu. A evitat total răspunsul şi când a fost întrebat ce părere are despre pensiile speciale şi despre necesitatea de a întări controlul parlamentar asupra serviciilor.
În schimb, a apărat cu îndârjire dreptul angajaţilor serviciilor secrete de a ieşi la pensie specială la 40 de ani, spunând că ei trebuie să stea acolo cât sunt în putere. Călin Georgescu este raliat total viziunii revizioniste a istoricilor vechii Securităţi ceauşiste vizavi de revoluţie şi regimul comunist. A spus, cu subiect şi predicat, că în decembrie 1989 a fost o lovitură de stat, iar condamnarea comunismului în Parlamentul României - 'o ruşine'. (...) În mod şocant, nimeni din statul român n-a reacţionat până acum, după ce CG a anunţat că serviciile, Jandarmeria şi Armata au trecut de partea lui", a scris Matei Udrea.
Jurnalistul a prezentat mai jos câteva fragmente din interviu.
Călin Georgescu: (...) Uitaţi, eu am un mesaj foarte elegant, zic eu, atât pentru fraţii Muraru, că e unul la Iaşi şi unul la Washington, vremelnic acolo, cât mai este, dar şi faţă de fostul preşedinte de la SRI, Hellvig, nu? Hellvig. Şi faţă de fostul ambasador american aicia, Zuckermann. Cum îl cheamă?
Robert Turcescu: Andrei.
Călin Georgescu: Andrei, da! Îhîm! Şi faţă de fostul şef vaccinist care astăzi este director la Spitalul SRI (Valeriu Gheorghiţă, medic militar infecţionist cu gradul de colonel care e comandant la Spitalul Prof. Dr. Agrippa Ionescu, al SRI – n. red). Eu zic aşa: că ar fi bine să oprească orice fel de atac pe care ei îl fac asupra democraţiei României şi asupra interesului poporului român! Interesul la demnitate, la onoare, care ei nu prea înţeleg acest cuvânt! Pentru că, pe modul ăsta de a continua, pot fi şi consecinţe!
Robert Turcescu: Păi, aţi spus că nu sunteţi răzbunător!
Călin Georgescu: Păi, nu! Consecinţe din partea poporului român! Pentru ca să ne înţelegem un lucru, eu ceea ce văd, văd aşa, că foarte mulţi colegi de-ai lor, oameni de bună-credinţă, ne spun şi-mi spun direct: "Domnule, uite cum stau, ce se întâmplă cu acţiunile lor!". Şi noi înţelegem toată această răutate împotriva ce v-am spus mai devreme, asupra poporului român şi asupra democraţiei României. M-aţi înţeles? Şi ceea ce văd este că instituţiile de forţă, sau toată această structură de forţă...
Robert Turcescu: De la SIE nu e nimeni care să atace? Sau...
Călin Georgescu (ezită) Nu, eu v-am spus ce ştiu aşa, din primele locuri! Vorbesc cel puţin din informaţiile pe care le am direct şi care se şi văd, de altfel, public! De altfel, cum m-aţi şi întrebat, că nu m-aţi întrebat de pomană! Însă văd că toată această structură de forţă nu doreşte să mai facă parte din acest sistem total ilegal şi abuziv. M-aţi înţeles? Şi a cam rupt rândurile! Despre asta este vorba!
Robert Turcescu: E o revoltă în interiorul Sistemului?
Călin Georgescu: Asta văd eu! Sigur că da! Păi, şi faptul că ai toate aceste... Şi vezi cu ochiul liber ce se întâmplă. Adică eu văd deja pactizarea, în cea mai mare parte, cu poporul român a multor părţi din instituţiile de forţă! Asta ne arată un singur lucru, că oamenii nu mai vor să trăiască, chiar şi dintre ei, vreau să spun. V-am spus şi apropo de jandarmi ce se întâmplă. Păi, dacă tu plăteşti un jandarm ore suplimentare cu ore libere, înseamnă că eşti undeva, în afara peisajului! Deci, revenind: nu vor să mai trăiască în această stare de ilegalitate! Şi mai ales că această stare abuzivă ţine la Cotroceni un cetăţean care nu are nimic de-a face cu acea poziţie şi, în plus, în continuare ei susţin blocarea alegerilor libere!
Robert Turcescu: În '89 a fost mai degrabă o revoluţie sau mai degrabă o lovitură de stat?
Călin Georgescu: Lovitură de stat, indiscutabil!
Robert Turcescu: În timpul mandatului său de preşedinte, Traian Băsescu a făcut o comisie care a întocmit un raport de condamnare a comunismului. Raportul, după cum ştiţi, a fost citit şi votat în Parlament. Vi se pare un moment istoric sau unul ruşinos?
Călin Georgescu: Ruşinos!
Robert Turcescu: Pacepa a fost un erou sau un trădător nenorocit?
Călin Georgescu: Cu siguranţă, trădător!
Robert Turcescu: Cum vedeţi sistemul pensiilor speciale? Magistraţii trebuie să beneficieze de aceste pensii?
Călin Georgescu: Cuvântul pensie specială n-are ce să caute în vocabular.
Robert Turcescu: Pensiile de serviciu ale rezerviştilor din serviciile de informaţii sunt justificate?
Călin Georgescu: Tot ceea ce înseamnă pensia de militar trebuie onorată! Acolo este un sacrificiu uriaş al acestui om, al militarului şi al familiei lui.
Robert Turcescu: Inclusiv pentru cei care ies la 40 de ani la pensie?
Călin Georgescu: Nu, aia este o manipulare făcută special! Trebuie să stea atâta timp cât el este în putere! Acolo a fost special o manipulare ca să se jongleze cu pensiile speciale. Nu! Pensiile militarilor, nimeni nu se atinge de ele! Şi în plus de atâta, trebuiesc mult mai mult onoraţi pentru sacrificiul şi pentru loialitatea pe care o au faţă de ţară şi faţă de jurământul pe care l-au dat. Orice militar!
Robert Turcescu: Veţi susţine întărirea controlului parlamentar asupra serviciilor de informaţii?
Călin Georgescu: Să vă spun un lucru. Dacă fiecare parlamentar ar avea o condiţie că dacă nu îşi face treaba este imediat taxat, şi-ar face-o! Dar toţi acolo dorm. Şi dormind, evident că dorm şi pe comisiile din care fac parte.