Exproprierile pentru construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni ne costă 1,2 milioane lei

(STR / AFP / Getty Images)

Construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni va demara în august.

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri o Hotărâre ce majorează suma iniţială aferentă exproprierilor acordate pentru construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni de 13 ori, la 1,24 milioane lei.

Hotărârea aprobată modifică astfel HG nr. 474/2013 privind aprobarea amplasamentului şi declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor situate în coridorul de expropriere al lucrării Conductă de interconectare a Sistemului naţional de transport gaze naturale din România cu Sistemul de transport gaze naturale din Republica Moldova pe direcţia Iaşi – Ungheni.

”Actul normativ adoptat de Guvern completează lista cuprinzând imobilele proprietate privată supuse exproprierii pentru lucrarea de utilitate publică din titlu. De asemenea, se modifică suma totală aferentă despăgubirilor, prin majorare de la 94.870 lei la 1,24 milioane lei”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Construcţia gazoductul Iaşi-Ungheni, care va lega reţelele de energie dintre România şi Republica Moldova, va începe în august, urmând ca la începutul anului viitor să fie operaţional. Valoarea totală a investiţiei este de 24 de milioane de euro, fără staţia de comprimare, care va fi construită anul viitor şi care va costa între 10 şi 20 de milioane de euro.

Lungimea totală a gazoductului va fi de 43,2 kilometri, din care 32,8 kilometri pe teritoriul României. Conducta de gaze Iaşi-Ungheni, ce va interconecta reţelele de gaze ale României şi Republica Moldova va putea transporta 1,5 miliarde metri cubi de gaze anual.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie