Exporturile chineze au scăzut cu peste 25% în februarie 2016

Exporturile chineze au înregistrat noi pierderi în luna februarie. Scăderea cererii globale, combinată cu inactivitatea companiilor în timpul sărbătorilor ocazionate de Anul Nou Chinezesc, a dus la o contractare a vânzărilor.
Yuani.
Yuani. (Captură Foto)

Exporturile chineze au scăzut în luna februarie cu 25,4%, la 126,1 miliarde de dolari, în condiţiile în care sectorul de producţie chinezesc continuă să tragă în jos cea de-a doua economie a lumii.

Scăderea a fost mai gravă decât au prevăzut economiştii. Companiile chineze se luptă de peste 8 luni cu o cerere scăzută venită de pe pieţele majore din lume.

Datele publicate marţi au arătat că importurile au scăzut cu 13,8%, ajungând la 93,6 miliarde de dolari. Este cea de-a 16-a lună consecutiv de reducere a importurilor, arată Deutsche Welle.

Uniunea Europeană a fost principalul partener comercial al Chinei, iar SUA a fost cea de-a doua piaţă de desfacere.

Totuşi, exporturile către ambele regiuni au scăzut cu aproape 11%. Surplusul comercial al Chinei a fost calculat la 32,6 miliarde de dolari, marcând o scădere de la an la an de 46,2%, conform datelor anterioare.

Autorităţile chineze s-au chinuit să aplice mai multe măsuri fiscale pentru a impulsiona economia deficitară, recunoscând că există probleme şi provocări, în condiţiile în care economia a ajuns la cel mai scăzut nivel al său din ultimii 25 de ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie