Exporturile chineze au scăzut cu peste 25% în februarie 2016

Exporturile chineze au înregistrat noi pierderi în luna februarie. Scăderea cererii globale, combinată cu inactivitatea companiilor în timpul sărbătorilor ocazionate de Anul Nou Chinezesc, a dus la o contractare a vânzărilor.
Yuani.
Yuani. (Captură Foto)

Exporturile chineze au scăzut în luna februarie cu 25,4%, la 126,1 miliarde de dolari, în condiţiile în care sectorul de producţie chinezesc continuă să tragă în jos cea de-a doua economie a lumii.

Scăderea a fost mai gravă decât au prevăzut economiştii. Companiile chineze se luptă de peste 8 luni cu o cerere scăzută venită de pe pieţele majore din lume.

Datele publicate marţi au arătat că importurile au scăzut cu 13,8%, ajungând la 93,6 miliarde de dolari. Este cea de-a 16-a lună consecutiv de reducere a importurilor, arată Deutsche Welle.

Uniunea Europeană a fost principalul partener comercial al Chinei, iar SUA a fost cea de-a doua piaţă de desfacere.

Totuşi, exporturile către ambele regiuni au scăzut cu aproape 11%. Surplusul comercial al Chinei a fost calculat la 32,6 miliarde de dolari, marcând o scădere de la an la an de 46,2%, conform datelor anterioare.

Autorităţile chineze s-au chinuit să aplice mai multe măsuri fiscale pentru a impulsiona economia deficitară, recunoscând că există probleme şi provocări, în condiţiile în care economia a ajuns la cel mai scăzut nivel al său din ultimii 25 de ani.