Explozii masive în nordul Chinei ucid 17 oameni şi rănesc alte câteva sute

Mai multe maşini sunt văzute arzând dupa exploziile care au zguduit depozitul de produse inflamabile din oraşul chinez Tianjin, 12 august 2015.
Mai multe maşini sunt văzute arzând dupa exploziile care au zguduit depozitul de produse inflamabile din oraşul chinez Tianjin, 12 august 2015. (Captură Foto)

O serie de explozii au zguduit oraşul Tianjin din nordul Chinei, ucigând 17 persoane şi rănind alte câteva sute.

Exploziile au avut loc miercuri seară la un depozit de produse inflamabile, localizat în zona industrială a oraşului-port, au declarat joi autorităţile chineze. Unda de şoc a exploziei a putut fi simţită la câţiva km distanţă.

Conform rapoartelor, o explozie iniţială a declanşat un lanţ de explozii în apropierea spaţiilor industriale.

Cel puţin 400 de oameni au fost răniţi în acest incident.

Spitalele, copleşite de numărul mare de răniţi, au raportat că două treimi dintre aceştia se află în stare critică.

Conform China Earthquake Networks Center, magnitudinea primei explozii a fost echivalentă cu detonarea a trei tone de TNT, în timp ce a doua, cea mult mai mare, care a avut loc după câteva secunde, a fost echivalentul a 21 de tone de explozibili.

Presa chineză a declarat că focul declanşat de explozii este sub control şi că doi pompieri au fost daţi dispăruţi.

În imaginile difuzate de televiziunea chineză de stat se putea vedea o minge de foc şi mai multe coloane de flăcări care au ţâşnit în sus, luminând cerul şi aruncând nori de praf la zeci de metri în aer.

Cauza exploziei este încă necunoscută.

Tianjin este un oraş-port major situat la sud-est de capitala chineză Beijing şi are o populaţie de peste 7,5 milioane de oameni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.