Expert: Dodon „va răsturna masa” dacă Parlamentul nu îi votează Acordul de împrumut cu Rusia

Igor Dodon la întâlnirea cu Vladimir Putin la Moscova
Igor Dodon la întâlnirea cu Vladimir Putin la Moscova (facebook.com/Igor Dodon)

Activistul şi expertul Valeriu Paşa afirmă că joi este stabilită şedinţa Parlamentului de la Chişinău iar majoritatea parlamentară PSRM-PDM a pus primul punct pe ordinea de zi ratificarea creditului din Rusia. „Nu acele subiecte pe care este consens larg - creditul de la FMI de exemplu.”

În opinia activistului, logica lui Igor Dodon pare simplă - dacă nu îi votează ratificarea acordului păgubos de credit, „va răsturna masa” ori va încerca să blocheze activitatea Parlamentului, astfel încât pe 17 iunie să fie create condiţii pentru dizolvarea Parlamentului (3 luni fără să aprobe legi).

Valeriu Paşa susţine că situaţia din R. Moldova este destul de tensionată întrucât Dodon va avea susţinerea Moscovei să forţeze alegeri anticipate până când vine faza cea mai acută a crizei economice şi cât controlează Guvernul care poate cumpăra voturi cu banii încasaţi de la FMI şi ce a mai rămas în buget (poate mai emit nişte valori mobiliare).

„În general - este o situaţie neghioabă. În loc să se gândească numai şi numai la depăşirea pandemiei şi a crizei social-economice, guvernarea în Moldova îşi face griji exclusiv electorale”, a concluzionat activistul.

PAS se arată a fi extrem de îngrijorat de consecinţele pe care le poate avea pentru datoria externă a ţării ratificarea Acordului de împrumut cu Federaţia Rusă în forma propusă. Astfel, liderul PAS Maia Sandu a invitat deputaţii PDM la o întâlnire joi, înaintea şedinţei Legislativului pentru a discuta riscurile şi necesitatea modificării documentului înainte de a fi votat de Parlament.

În contextul discuţiilor pe marginea Acordului de credit cu Federaţia Rusă, care ar genera multe întrebări chiar şi în rândul PD-ului, Igor Dodon a anunţat recent că sunt posibile alegerile parlamentare anticipate împreună cu alegerile prezidenţiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe