Avocatul Poporului din RM: Argumentele deputatului PSRM nu sunt de natură să afecteze credibilitatea societăţii civile

Societatea civilă face parte din categoria apărătorilor drepturilor omului. ONG-urile trebuie să promoveze schimbările democratice în diverse sfere pe domenii neacoperite de stat, afirmă Mihail Cotorobai.
Mihail Cotorobai, Avocatul Poporului din R. Moldova
Mihail Cotorobai, Avocatul Poporului din R. Moldova (facebook.com/oficiul avocatului poporului)

Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, „a condamnat ferm” orice tentative de denigrare şi de intimidare a reprezentanţilor sectorului asociativ din Republica Moldova menţionând că lansarea unor atacuri cu acuzaţii de activitate de subminare a intereselor statului este în sine un fapt grav, un gest neprietenos care ţinteşte în valorile unei societăţi democratice.

În opinia acestuia, organizaţiilor neguvernamentale le revine un rol important în promovarea schimbărilor democratice, prin activitatea lor în diverse sfere pe domenii neacoperite de către stat şi prin capacitatea lor de a transforma societatea. Argumentele invocate de deputatul PSRM Bogdan Ţîrdea nu sunt de natură să afecteze credibilitatea societăţii civile, să trezească îndoieli privitor la prestaţia şi aportul ONG-urilor.

Ombudsmanul a accentuat faptul că reprezentanţii societăţii civile fac parte din categoria apărătorilor drepturilor omului iar organizaţiilor neguvernamentale le revine un rol important în promovarea schimbărilor democratice, prin activitatea lor în diverse sfere pe domenii neacoperite de către stat şi prin capacitatea lor de a transforma societatea.

Avocatul Poporului a reiterat propunerea adoptării unei legi cu privire la apărătorii drepturilor omului, aşa cum a recomandat şi Raportorul ONU cu privire la apărătorii drepturilor omului Michel Forst, urmare a vizitei sale în iunie 2018 în Republica Moldova.

Mai mult, Mihail Cotorobai a reafirmat deschiderea Oficiului Avocatului Poporului pentru o colaborare strânsă şi eficientă cu reprezentanţii societăţii civile, mass-media în scopul consolidării spaţiului democratic, a statului de drept şi al respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe