Atac la adresa societăţii civile. Deputat PSRM: ONG-urile finanţate din exterior duc un război hibrid împotriva R. Moldova

Doar hoţii şi tiranii luptă cu ONG-urile, afirmă preşedintele Centrului de Resurse Juridice, Vladislav Gribincea.
Bogdan Ţîrdea şi Igor Dodon tinând în mâni cartea: Societatea civilă a Republicii Moldova: Sponsori. ONG-craţie. Războaie culturale (facebook.com/Bogdan Ţîrdea)
Tatiana Chiriac
21.10.2020

Organizaţiile neguvernamentale, gestionate din exterior şi finanţate din fundaţii americane şi europene duc de câţiva ani un război hibrid împotriva R. Moldova, schimbând la necesitate puterea din ţară, este concluzia succintă a unei cărţi lansate miercuri de către deputatul PSRM Bogdan Ţîrdea.

În cadrul unei conferinţe de presă, acesta a prezentat jurnaliştilor conţinutul cărţii cu denumirea – „Societatea civilă a Republicii Moldova: Sponsori. ONG-craţie. Războaie culturale”, în care şi-a expus opinia că ONG-urile „sunt o armată nouă folosită ca instrument pentru colonizarea R. Moldova, împiedicând acţiunile autorităţilor ţării în relaţiile de prietenie şi parteneriat cu Federaţia Rusă”.

Mai mult, parlamentarul consideră că reţeaua formată din ONG-uri şi organizaţii media „primeşte sute de milioane din străinătate şi este capabilă să ridice sau să distrugă orice politician”.

„Această caracatiţă de 14 mii de ONG-uri şi peste 100 de mijloace de informare în masă are o putere imensă şi a paralizat toate organele administrative, juridice şi judiciare ale ţării. De ei se tem procurorii, SIS-ul, miniştrii. Nimeni nu vrea să fie eroul rapoartelor, investigaţiilor, agresiunii lor!”, a adăugat Ţîrdea.

Am înţeles din falsurile lui Bogdan Ţîrdea că ONG-urile sunt problema numărul unu a R. Moldova. Doar hoţii şi tiranii luptă cu ONG-urile, a declarat în context, preşedintele Centrului de Resurse Juridice, Vladislav Gribincea.

În opinia Alinei Radu, redactor şef a Ziarului de Gardă, când un parlamentar declară public că ONG-urile, dar şi câteva instituţii media printre care ZdG sunt agenţi străini şi regretă că împotriva acestora nu pot fi deschise dosare penale atunci acest deputat are o mare problemă cu înţelegerea funcţiei sale, a legislaţiei, a drepturilor omului, a libertăţilor mass-media şi aduce un prejudiciu enorm imaginii sale, legislativului, partidului şi „iubitului său preşedinte”.

„Aştept reacţia Parlamentului Republicii Moldova: fie să explicaţi ce a fost cu acest necaz de ieşire publică a deputatului, fie să explicaţi când schimbaţi legislaţia penală ca să puteţi aresta jurnaliştii când vrea un deputat socialist”, a conchis jurnalista.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor