EXCLUSIV: Sute de angajaţi ai CDC-SUA nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19

Vaccinul Pfizer anti COVID-19 preparat în Southfield, Michigan, 5 noiembrie 2021
Vaccinul Pfizer anti COVID-19 preparat în Southfield, Michigan, 5 noiembrie 2021 (Jeff Kowalsky/AFP via Getty Images)

Aproape 400 de angajaţi ai Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor - (CDC), agenţia de sănătate a SUA - nu s-au vaccinat cu ser anti-COVID-19, potrivit datelor obţinute exclusiv de Epoch Times.

382 de angajaţi ai CDC sunt nevaccinaţi, a declarat Roger Andoh, un oficial al agenţiei Epoch Times, răspunzând la o solicitare de informaţii făcută în temeiul legii privitoare la transparenţa informaţiilor (FOIA).

Alţi nouă angajaţi tocmai au primit o doză de vaccin Pfizer sau Moderna, ceea ce înseamnă că nu pot fi consideraţi complet vaccinaţi conform ghidurilor proprii ale CDC.

Procentul de nevaccinaţi din cadrul agenţiei este de 3,2% din forţa de muncă.

Citiți și OMS este "extrem de compromisă" şi neadecvată pentru a ancheta originea virusului Wuhan - fostul şef al agenţiei americane de sănătate publică

Andoh a indicat iniţial un comunicat de presă al guvernului care conţinea date din decembrie 2021 şi a refuzat să răspundă pe deplin solicitării FOIA trimisă de Epoch Times, care a cerut cifre mai detaliate actuale în 15 martie 2022.

„Vă rugăm să reţineţi că acestea sunt cele mai recente şi mai complete date disponibile şi că unele elemente ale datelor pe care le-aţi solicitat nu sunt disponibile”, a spus Andoh iniţial.

Solicitat să clarifice, un alt oficial CDC a repetat declaraţia lui Andoh.

După ce Epoch Times a depus o contestaţie la Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane (HHS), agenţia-mamă a CDC, biroul şi-a schimbat poziţia fără a explica de ce.

Citiți și Fostul director al agenţiilor de sănătate din SUA, ameninţat cu moartea pentru că a sprijinit ipoteza scurgerii virusului Wuhan din laborator

„După o căutare suplimentară, vă oferim următoarele informaţii”, a spus Andoh în noul răspuns.

„Răspunsul pe care l-am primit la cererea făcută de dvs. către CDC mi-a dat impresia că nu au vrut să ascundă nicio informaţie, în primul rând”, a declarat Jonathan Nelson, analist FOIA la HHS, într-un e-mail pentru Epoch Times. „Pe baza acestui fapt, convingerea mea (personală) este că această omisiune din partea lor a fost doar accidentală”, a spus Nelson.

Pe lângă faptul că a dezvăluit că 391 de angajaţi nu sunt complet vaccinaţi, CDC a spus că 12.399 sunt complet vaccinaţi sau au primit două doze de ser Moderna, Pfizer sau Johnson & Johnson cu o singură injecţie.

În plus, 5.810 angajaţi au spus că au primit o doză de rapel, deşi agenţia a subliniat că angajaţii nu sunt nevoiţi să declare dacă au primit o doză de rapel.

Citiți și COVID. Cercetătorii din Wuhan intenţionau să pulverizeze proteine spike modificate în populaţiile de lilieci folosind nanoparticule care penetrau pielea [Telegraph]

CDC a dezvăluit, de asemenea, că agenţia nu a aprobat nicio scutire pe motive religioase de la obligativitatea vaccinării lucrătorilor federali, impusă de Joe Biden, care urmează să intre în vigoare pe 31 mai, după o suspendare de luni de zile generată de o hotărâre judecătorească.

Biroul de presă al CDC nu a răspuns când a fost întrebat ce se va întâmpla cu lucrătorii nevaccinaţi care nu au scutire şi nici nu a motivat de ce nu au fost acordate scutiri.

Datele actuale sunt din 12 aprilie.

Citiți și China a depublicat o bază de date cu virusuri de liliac în 12 septembrie 2019. OMS a muşamalizat aspecte importante ale anchetei originii pandemiei

Alte trei agenţii de sănătate din cadrul HHS profund implicate în promovarea vaccinării împotriva COVID-19 care au refuzat să furnizeze date despre vaccinarea propriului personal după decembrie 2021 încă reţin informaţii. Acestea sunt Food and Drug Administration (FDA), Centrele pentru Serviciile Medicare şi Medicaid şi National Institutes of Health (NIH) - agenţie care a fost implicată inclusiv în finanţarea cercetărilor pe coronavirusuri în Wuhan, program despre care există suspiciuni întemeiate că a dus la generarea pandemiei COVID-19.

Citiți și The Intercept publică noi documente despre finanţarea, de către dr. Anthony Fauci, a programelor de generare a coronavirusurilor mutante de la Institutul Wuhan

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe