Eveniment inedit în Parcul Izvor. Bucureştenii, invitaţi să alerge pentru desfiinţarea zidului din jurul Parlamentului

Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului (Epoch Times România)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi va organiza, la data de 19 martie, o acţiune în Parcul Izvor, pentru a-i transmite şefului Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, că zidul din jurul Casei Poporului trebuie desfiinţat iar zona transformată într-una pietonală.

"Sâmbătă, 19 martie, alergăm (puţin, slavă Domnului!) în Parcul Izvor pentru a-i transmite lui Zgonea că deschiderea Zidului Parlamentului ar putea reda bucureştenilor zeci de hectare de spaţiu verde. Avem şi proba de biciclete - în adâncul sufletului toţi ne credem, cu mândrie disimulată, hipsteri", scrie, pe Facebook, Ovidiu Raeţchi, aspirant la Primăria Sectorului 5, în care este amplasat Palatul Parlamentului.

Deputatul a mai precizat pentru news.ro că în data de 19 martie, în Parcul Izvor vor fi organizate mai multe probe sportive, evenimentul urmând să se constituie şi într-un semnal de alarmă. Raeţchi a mai adăugat că evenimentul face parte dintr-o campanie publică pe care a lansat-o încă de anul trecut, prin care încearcă să convingă conducerea Parlamentului să desfiinţeze gardul din jurul Casei Poporului şi să transforme zona într-una pietonală.

"Facem o alergare pe 19 martie, în Parcul Izvor din faţa Parlamentului, unde vom organiza mai multe probe: un maraton, un semimaraton de 21 de km, precum şi competiţii de alergare pentru copii şi o cursă de biciclete. Practic, ne bucurăm în aer liber şi tragem şi un semnal de alarmă în acelaşi timp", a declarat Raeţchi pentru News.ro.

Raetchi a explicat că, în cadrul campaniei pentru transformarea esplanadei Parlamentului în zona pietonală, a lansat o petiţie online, intitulată "Deschideţi Parcul Parlamentului pentru cetăţeni!", de asemenea, a scris scrisori deschise către preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Klaus Iohannis şi, mai nou, a trimis o interpelare premierului Dacian Cioloş pe acest subiect, pentru a afla dacă este posibil, din punct de vedere legal, să se desfiinţeze acest gard de piatră, iar spaţiul verde să fie redat bucureştenilor.

”Dintre toate sectoarele Bucureştiului, Sectorul 5 are cea mai mică suprafaţă de spaţiu verde: doar 370 ha, dintre care o bună parte nu este bine întreţinută sau suficient valorificată. În plus, aşa cum a dezvăluit recent un raport al Curţii de Conturi, în Bucureşti erau, în 2014, doar 9,86 mp de spaţiu verde pe cap de locuitor, faţă de 26 mp cât cerea Uniunea Europeană.

De aceea, pentru a alinia Sectorul 5 la standardele Bucureştiului şi pe acesta din urmă la standarde europene, unul dintre principalele proiecte care trebuie realizat la nivelul Sectorului 5 este construcţia Marii Grădini Centrale a Bucureştiului. Aceasta va cuprinde zona din jurul Palatului Parlamentului, după ce va fi asigurat accesul liber al cetăţenilor şi transformarea acestei zone într-un centru deschis al comunităţii, precum şi aria din jurul Casei Academiei şi Parcul Izvor”, propunea, la începutul lui 2016, Raeţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne