Eugen Teodorovici anunţă că cel puţin 100 de oameni din MFE ar putea fi restructuraţi
Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, a anunţat, joi, că cel puţin 100 de oameni, adică o treime, din angajaţii Ministerului Fondurilor Europene ar putea fi disponibilizaţi în 2013.
„Eu am azi un minister care are în total 304 posturi, pentru că am luat şi de la Ministerul de Finanţe două direcţii, care se ocupau în trecut cu fondurile preaderare. Intenţia mea este un concurs pentru tot personalul ministerului. Categoric nici vorbă să rămână 304, pentru că nu este nevoie de 304 poziţii pentru a face ceea ce cred eu că este nevoie să facă să schimbe acest sistem. Deci, va fi un sistem reformat. Vor rămâne atât cât trebuie să rămână din acest personal şi oamenii care trebuie să rămână într-adevăr, în sensul pregătirii acestora, şi voi lăsa să vină din afară oameni”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3, adăugând că vrea oameni care vor să înveţe şi care să fie convinşi că România poate absorbi anul acesta 50% din fondurile structurale şi de coeziune.
Circa 100 de oameni urmează să fie restructuraţi în acest an.
„Sunt 304 poziţii în minister, sunt 270-280 ocupate şi cu siguranţă la cel puţin 100 pot să renunţ, pentru că nu este nevoie de un aparat atât de încărcat pentru ceea ce ar trebui să facă o structură de coordonare”, a mai spus ministrul pentru fonduri europene.
Potrivit Hotărârii privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Fondurilor Europene, adoptată în şedinţa de guvern din 6 februarie, numărul maxim de posturi pentru MFE este de 375, inclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului.
Rolul MFE „va consta în asigurarea unui management financiar sănătos, în debirocratizare şi în asumarea responsabilităţii în relaţia cu beneficiarii de finanţări din fonduri europene. MFE va urmări, ca prioritate strategică, atingerea ţintelor de absorbţie asumate în Programul de guvernare 2013-2016. Pentru îndeplinirea obiectivelor propuse, MFE va înfiinţa unităţi specifice de monitorizare şi coordonare a fiecărui program operaţional în parte, va stabili întâlniri periodice cu instituţiile responsabile şi va monitoriza, la faţa locului, proiectele cu risc de întârziere şi de pierdere a finanţării”, se arată în document.